Öğrenciler ‘bakkal amca’yı anlatacak

Eğitim Güncel
İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO), lise öğrencileri arasında düzenleyeceği fotoğraf ve kompozisyon yarışmasıyla sorunlarını gündeme getirmeyi amaçlıyor. İSTBAKO Başkanı İsmail Keskin, AA muhabirine, ...
EMOJİLE

İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO), lise öğrencileri arasında düzenleyeceği fotoğraf ve kompozisyon yarışmasıyla sorunlarını gündeme getirmeyi amaçlıyor.

İSTBAKO Başkanı İsmail Keskin, AA muhabirine, Türk toplumunun kültürel yapısında önemli bir yere sahip olan bakkalların, sayıları her geçen gün artan büyük marketler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi.

Keskin, sorunlarına dikkati çekmek amacıyla lise öğrencilerine yönelik fotoğraf ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini belirtti.

Bu yarışma ile bakkalların önemini anlatarak destek arayacaklarını ifade eden Keskin, ”Yarışmayla kültürümüzü de tanıtma fırsatı bulabileceğiz” dedi.

İsmail Keskin, yarışmaya tüm lise ve dengi okullardaki öğrencilerin katılabileceğini bildirdi. Adayların, İSTBAKO’nun resmi internet sitesinde yer alan formları doldurarak, 15 Haziran’a kadar başvurabileceğini anlatan Keskin, dereceye girenlere de bilgisayar hediye edileceğini söyledi.

Bakkalların sıkıntılara rağmen ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten İSTBAKO Başkanı Keskin, büyük marketlerin yaygınlaşmasıyla ”adaletsiz bir rekabetin” başladığını öne sürdü.

Türkiye’de Avrupa Birliği normları, standartları ve uyum yasalarının her zaman konuşulduğunu ifade eden Keskin, Avrupa’da küçük esnafın korunduğunu ancak Türkiye’deki durumun aynı şekilde olmadığını savundu.

Hükümetin, küçük esnafın sorunlarını çözmeye çalıştığını kaydeden Keskin, bakkalları koruyan bir yasanın çıkarılmasını istedi.

AA