Başbakan’dan KOBİ’lere müjde

Reel Sektör
Yenişafak’a göre Davutoğlu’nun açıklamalarından bazıları: KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturuyor. Sadece ekonomik değil sosyal kalkınma da oluyor. KOBİ’lere güveniyoruz...
EMOJİLE

Yenişafak’a göre Davutoğlu’nun açıklamalarından bazıları:

KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturuyor. Sadece ekonomik değil sosyal kalkınma da oluyor. KOBİ’lere güveniyoruz. 2023 hedefine ulaşmamız sizin sayenizde olacak. Ülke ekonomisinin gelişmesinde en büyük katkı KOBİ’lerden gelir. G-20 Dönem Başkanlığı’nı aldıktan sonra da toplantılarda zikrettik, KOBİ’ler G-20 Dönem Başkanlığımızın temelini oluşturur.

Yurtdışında Türk ekonomisine büyük güven var. Ekonomik istikrar konusunda iyiyiz. Türkiye 12 yıl içinde hem siyasi istikrarını korudu hem de gerektiğinde en kapsamlı reform hareketlerini gerçekleştirdi. Bunu da en iyi KOBİ’ler bilir.

Biz istihdam sorununu çözebiliriz. Gerekli adımları gerektiği zaman atan bir iktidar varsa siz de güçlü olursunuz. Esnaflarımızla buluştuk. Onlara faizsiz kredi dahil pek çok müjdeyi verdik. İnşaat sektörüyle buluştuk. Konut alımlarında sağlayacağımız desteği açıkladık.

KOBİ’lerimize de müjdelerimiz var…

KOBİ’lerin ürün bazında uluslarası arenaya açılması için kurumsallaşma desteği vereceğiz. İşletme başına 150 bin TL destek vereceğiz. 50 milyon TL’lik bütçeyi de 100 milyon TL’ye çıkaracağız. İkinci müjdemiz işbirliği güç birliği. 3 işletmenin biraraya gelerek oluşturacakları teknolojik girişimlere 300 bin TL geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lirası ödemeli toplamda 1,5 milyon TL destek vereceğiz. Üçüncü müjdemiz ise ARGE, inovasyon alanlarındaki KOSGEB desteklerini yüzde 50 arttıracağız. Dördüncü müjdemiz de girişimcilik destek programında kadın ve engelliler için sağladığımız destekden gazi ve şehit yakınları da yararlanacak. Bu oranı da yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkaracağız. Ve beşinci müjdemiz… Bugünkü ödül törenindeki 40 finaliste de tamamen KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisi hediye ediyoruz. Onlar da böylesine güzel bir rekabette sağladıkları başarının karşılığını almış olacaklar.