Türk vakfı, Saraybosna’da özel okul işletecek

Eğitim Güncel
 Bosna Hersek’te 2001 yılından bu yana faaliyet gösteren Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF), ülkenin ilk özel okulu olarak 1996 yılında kurulan ve Saraybosna&#...
EMOJİLE

 Bosna Hersek’te 2001 yılından bu yana faaliyet gösteren Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF), ülkenin ilk özel okulu olarak 1996 yılında kurulan ve Saraybosna’nın kurucusu İsabey İshakoviç’in adını taşıyan ilköğretim okulunu devraldı.

Bünyesinde, 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni (IUS) barındıran vakıf, ilköğretimde de özel okul işletecek.

İsabey İshakoviç İlköğretim Okulu’nun SEDEF’e devri için, IUS’ta düzenlenen imza törenine, SEDEF Başkanı Hasan Topaloğlu, IUS Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve İsabey İshakoviç İlköğretim Okulu Müdürü Nezira Popovac katıldı.

Törende konuşan Topaloğlu, IUS’ta tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek 2001’de kurulan vakfın, 2004 yılında IUS’u kurduğunu ve bu yıl 6. dönem mezunlarını vereceklerini hatırlattı.

Topaloğlu, şunları kaydetti:

”Onuncu yılımızda bizi mutlu eden, emeğimizin karşılıksız olmadığını gösteren, Bosna Hesrek’teki Avrupa Hareketi tarafından Batı Balkanlarda yılın üniversitesi seçilmesi, son derece mutluluk veren ve sevindirici bir hadise olmuştur. SEDEF olarak üniversiteyi kurarken Bosna Hersek ile Türkiye arasında, iki millet arasında, iki devlet arasında bir köprü kurmayı amaçlamıştık. Sadece eğitim ve öğretim amacıyla bu vakfı kurmadık. Amacımız, aynı zamanda Saraybosna’nın, Bosna Hersek’in kültürel yaşamının ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine de katkı sağlamaktı.”

Bugün, SEDEF olarak Bosna Hersek’teki hizmetlerini bir adım öne götürdüklerini ifade eden Topaloğlu, 1996 yılında kurulan ”İsabey İshakoviç” İlköğretim Okulu’nu tüm haklarıyla devraldıklarını ifade etti.

Topaloğlu, İsabey İshakoviç İlköğretim Okulu’nda, Boşnakça eğitimin yanı sıra İngilizce ve Türkçe eğitime başlayacaklarının müjdesini verdi.

İsabey İshakoviç İlköğretim Okulu Müdürü Popovac da ”Bu bizim için tarihi bir an, tarihi bir gündür. Okulumuz 17 yıldır faaliyet gösteriyor ve bugüne dek bin 800 öğrenci mezun etti. Bundan sonra öğrencilerimizin daha başarılı olacağına inanıyorum” dedi.