Teknik eğitimde OECD ortalamasını yakaladık

Eğitim Güncel
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Eğitimden Üretime Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Sergisi´ni gezdi. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, sergide 2...
EMOJİLE

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Eğitimden Üretime Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Sergisi´ni gezdi.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, sergide 25 ildeki 47 okulda geliştirilen ürünlerin bulunduğunu anlatan Bakan Avcı, mesleki ve teknik eğitimde niteliğin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Mesleki ve teknik eğitim öğretmenliğinin çok daha nitelikli hale gelmesi, günün icaplarına daha uyumlu hale gelmesi, öğretmenlerin mesleki bilgi ve görgülerinin artırılması için yurt içi ve dışında çeşitli görevlendirilmeleri konusunda da çalışmalarımız var” diye konuştu.

Türkiye´nin, mesleki ve teknik eğitimde OECD ortalamasını yakaladığını vurgulayan Bakan Avcı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde yeni ve sürmekte olan projelerin tamamlanmasıyla mesleki ve teknik eğitimde niteliğin artırılmasında çok önemli mesafeler almış olacağız. Mesleki ve teknik eğitim öğretmenliğinin de ayrıca çok ciddi biçimde desteklenmesi gerekiyor. Özellikle mesleki ve teknik eğitim öğretmenliğinin çok daha nitelikli, günün icaplarına daha uyumlu hale gelmesi, öğretmenlerin mesleki bilgi ve görgülerinin artırılması için yurt içi ve dışında çeşitli görevlendirilmeleri konusunda da çalışmalarımız var.”

Okulun geliştirdiği elektrikli araca bindi

Bakan Avcı, Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin geliştirdiği elektrikli araç ile Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı “Muhabbet Yıldızı” adlı 5 kişinin aynı anda kullanabildiği bisiklete Bakanlık bürokratları ile kısa bir süre bindi.

Teknik

Bakan Avcı, daha sonra yanındakilere Mamak Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin yaptığı kuru fasulyeli, nohutlu, mercimekli, baklalı çikolatalardan ve çölyak hastaları için üretilen gulutensiz pastadan ikram etti.

Adana Kozan Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi öğrencilerinin, dağcıların ve askerlerin kullanması için suni deriden ürettiği “Çok Amaçlı Çanta” da Bakan Avcı başta olmak üzere protokoldekilerin büyük ilgisini çekti.

Sergide, Türkiye´nin çeşitli illerindeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında geliştirilen toplam 57 proje yer alıyor.