MEB’de takvim karmaşası

Eğitim Güncel
MEB’de yeni takvim tartışmaları başladı! Sosyal medyada dolaşan sömestr ve yaz tatili dışında iki ayrı ara tatil öngören MEB’in yeni takvimi olduğu iddia edilen taslağın eğitim camiasında kabul görmed...
EMOJİLE

MEB’de yeni takvim tartışmaları başladı! Sosyal medyada dolaşan sömestr ve yaz tatili dışında iki ayrı ara tatil öngören MEB’in yeni takvimi olduğu iddia edilen taslağın eğitim camiasında kabul görmediği öğrenildi. MEB’in mevcut takvime yakın yeni eğitim öğretim takvimini 15 Mayıs’ta açıklaması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni takvim karmaşası yaşanıyor! Son günlerde sosyal medyada dolaşan bazı takvimlerde MEB’in yeni takviminde sömestr ve yaz tatilinin dışında 5’er günlük ara tatillerin olacağı ileri sürülüyor! İddia edilen yeni takvime göre 18-22 Kasım 2019 ile 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde iki ayrı ara tatil öngörülüyor. Ancak edinilen bilgilere göre MEB’in uzun çalışmalarının neticesindeki taslaklarından sadece birisi olduğu ancak eğitimin paydaşları tarafından kabul görmediği öğrenildi. Eğitim-Bir-Sen’in ise mevcut takvimin devam edilmesi yönünde görüş bildirdiği de belirtildi.

 

mebde-takvim-karmasasi-1%20(1).jpg?

MEVCUT TAKViME YAKIN OLACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni eğitim öğretim takvimini 15 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaşacak. Ancak son günlerde özellikle sosyal medyada MEB’in yeni takvimi olduğu iddia edilen bir taslak eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. Taslağa göre öğrenciler sömestr ve yaz tatili dışında iki tane de ara tatil yapacak. Kasım ve Nisan ayında 5’er günlük tatil öngören taslağın ise MEB tarafından açıklanacağı ileri sürülüyordu. Ancak olayın aslının ise MEB’in birden fazla taslak üzerinde çalıştığı ve sosyal medyada paylaşılan taslağın ise bunlardan sadece biri olduğu öğrenildi. Ve paylaşılan bu taslağın ise eğitim paydaşları tarafından kabul görmediği ve mevcut takvime benzer bir taslağın 15 Mayıs’ta açıklanacağı belirtildi.

 

 

 

 

Kaynak: Milli Gazete