Ekmek Arası Şiir

Edebiyat
Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenen "Ekmek Ödüllü 12. Şiir Yarışması"nda ilk 3 dereceyi şehir dışından katılan şiir severler elde etti. Yarışmada birinciliği İzmit’ten ̵...
EMOJİLE

Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenen "Ekmek Ödüllü 12. Şiir Yarışması"nda ilk 3 dereceyi şehir dışından katılan şiir severler elde etti.

Yarışmada birinciliği İzmit’ten ‘sis’ şiiri ile katılan Metin Tandoğan, ikinciliği Kayseri’den ‘Ekmek Arası İstanbul" şiiri ile katılan Bülent Gündoğan, üçüncülüğü ise ‘Hasret Nöbetinden Biri Baba’ şiiri ile İstanbul’dan katılan Fatma Arık Pampal elde etti.

İlde haftalık olarak yayınlanmakta olan Topluma Yeni Bakış Gazetesi’nin kurucusu Mustafa Bardak’ın düzenlediği "Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması"nda ilk üç dereceyi Osmaniye dışından katılanlar kazandı.

Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nda yapılan ödül töreninde bütün katılımcılara ekmek, karanfil, teşekkür belgesi, kalem hediye edildi.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen 214 şiir, seçici kurul tarafından değerlendirildiğini ifade eden Mustafa Bardak ödül dağıtım törenine katılanlara teşekkür etti.

Mustafa Bardak, "Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması"nın Kültür Bakanlığı tarafından tescillendiğini belirterek "Yarışmamız şiir severlerin, yazarların ve şiir gibi düşünenlerin katkılarıyla kendisini kanıtlayarak bütün Türkiye’de isim yapan bir yarışma haline geldi. Duyarlı toplum, maddi ve siyasal düşünmeyen, sanatsal anlayıştaki insanların desteği ile 12.sini düzenledik. Etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan ve bizlere ülkemizin dört bir yanından şiir gönderen şiir severlere teşekkür ediyorum." dedi.

Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenen "Ekmek Ödüllü 12. Şiir Yarışması"na katılan bütün katılımcılara ekmek, karanfil, kitap, kalem ve teşekkür belgesi gibi hediyeler verilirken ilk üç dereceye girenlere ise bu hediyelerin yanı sıra onur belgesi takdim edildi.

Bardak, ödül törenine katılamayan ve derece giren yarışmacıların ödüllerinin kargo yoluyla kendilerine ulaştırılacağını belirtti.

Programda dereceye giren şiirler okundu, türküler söyledi.

Ödül dağıtım törenine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, bazı siyasi parti başkanları ile şiir severler katıldı.