Orhan Pamuk Harvard’da

Edebiyat
Orhan Pamuk, roman sanatı konulu Norton derslerine 22 Eylül-3 Kasım tarihleri arasında Sanders Theatre‘da başlayacak. "Naif ve Duygusal Romancı" başlıklı derslerde Pamuk, "romanın...
EMOJİLE

Orhan Pamuk, roman sanatı konulu Norton derslerine 22 Eylül-3 Kasım tarihleri arasında Sanders Theatre‘da başlayacak. "Naif ve Duygusal Romancı" başlıklı derslerde Pamuk, "romanın gizli odağı" konusunu edebi karakterler, zaman ve tema, görmek ve nesneler, müze ve politika perspektiflerinden tartışacak.

Harvard Üniversitesi’nde öğrenci ve öğretim üyeleriyle birlikte halka da açık olan Norton Konferansları, Charles Eliot Norton adına 1925’te başlatıldığından beri edebiyat ve sanat alanında en önemli isimlerce verildi. Norton Konferansları’nda ders verenler arasında Jorge Luis Borges, Umberto Eco, Nadine Gordimer, Gilbert Murray, Italo Calvino, T.S. Eliot, Robert Frost, Thornton Wilder, Octavio Paz, E.E. Cummings, Edward Muir, Northrop Frye, Frank Kermode, Harold Bloom ve George Steiner gibi dünya edebiyatının tanınmış isimleri yer alıyor. Konferanslar, daha sonra kitaplaştırılıyor.