Agatha Christie İle Yeniden!

Edebiyat
Dünyaca ünlü polisiye yazarı Agatha Christie’nin Devon‘da bulunan tatil evinde şimdiye kadar ortaya çıkmamış, romanlarını bir arada topladığı, karalama defteri ortaya çıktı. Bayan Marple v...
EMOJİLE

Dünyaca ünlü polisiye yazarı Agatha Christie’nin Devon‘da bulunan tatil evinde şimdiye kadar ortaya çıkmamış, romanlarını bir arada topladığı, karalama defteri ortaya çıktı.

Bayan Marple ve Hercule Poirpt gibi milyonlarca insan tarafından okunmuş kitapların yazarı Christie’nin gün yüzüne çıkmamış, 1930’lu yıllarda el yazısıyla romanlarını yazdığı defter, karton bir kutu içinde tozlanmış şekilde bulundu.

İngiliz basınından DailyMail’de yer alan habere göre, ünlü yazar John Curran‘ın 4 yıldır dermeleye çalıştığı Agatha tarafından hayali olarak yaratılan Belçikalı dedektif Hercule Poirot’un hikayesi 1975’ten sonra ilk defa yayımlanacak.

Agatha‘nın tatil evine bir davet üzerine giden ve şans eseri ünlü yazarın karalama defterini bulan Curran,"Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü 33 romanda ve 54 kısa hikayede yer alan Hercule Poirot ile ilgili yazılmış ve hiç kimse tarafından bulunmamış devam niteliğinde olan bu hikayeleri ben buldum" şeklinde konuştu.