Bir Nokta’dan “Cahit Koytak Özel Sayısı”

Edebiyat
Aylık edebiyat dergisi Bir Nokta, temmuz ayında ‘Cahit Koytak Özel Sayısı’yla çıktı okur karşısına. Cahit Koytak Özel Sayısı’nın doğaçlama bir dosya olduğunu söyleyen derginin editör...
EMOJİLE

Aylık edebiyat dergisi Bir Nokta, temmuz ayında ‘Cahit Koytak Özel Sayısı’yla çıktı okur karşısına.
Cahit Koytak Özel Sayısı’nın doğaçlama bir dosya olduğunu söyleyen derginin editörü Mürsel Sönmez, Koytak şiirinin çok daha geniş çalışmaları hak ettiğini belirterek, "Türk şiirinin günümüzdeki bir gümrah sesinin evrensel niteliği, şiir için umut olma mevcudiyeti ve şair haysiyetini koruyucu duruşu, ülkemizin variyeti kaleminden önemli bir değerdir." diyor.

Resul Tamgüç ve Mahmut Feyzi’nin çabalarıyla hazırlanan özel sayıya Mehmet Kurtoğlu, Emrah Tahiroğlu, Metin Önal Mengüşoğlu, M. Burak Sezer, Nurettin Durman, Süreyya Berfe, Mustafa Celep, Murat Soyak, Cevat Akkanat, Abdurrahman Adıyan, Mehmet Aycı, Zeki Bulduk ve Mehmet Çağan Azizoğlu katkı sağlamış. Dergide, Mahmut Feyzi’nin ‘Cahit Koytak ile Söyleşi’si ve Resul Tamgüç’ün Koytak şiirine ilişkin değerlendirmeleri yer alıyor. Emrah Tahiroğlu ve Mahmut Feyzi, Cahit Koytak’ın şiir anlayışını anıt şiir bağlamında değerlendiriyor. Abdurrahman Adıyan, "Cahit Koytak Şiirinde ‘Öteki’nin ‘Beriki’leşmesi" adlı yazısıyla, Koytak şiirinin kapsayıcılığına vurgu yapıyor. Dergide şairin birçok şiirine yer veriliyor.