Ayine dergisinin 4. sayısı çıktı

Edebiyat
Öğrenci dergisi olmasının yanısıra kendine seçkin bir okur kitlesi edinen Ayine dergisi yine dopdolu ve özgün içeriğiyle okurlarıyla buluşuyor.   Ayine 4.sayısında iki konuğu ağırlıyor AYİNE’ nin...
EMOJİLE

Öğrenci dergisi olmasının yanısıra kendine seçkin bir okur kitlesi edinen Ayine dergisi yine dopdolu ve özgün içeriğiyle okurlarıyla buluşuyor.

 

Ayine 4.sayısında iki konuğu ağırlıyor

AYİNE’ nin ilk konuğu “Derin Sıçrayış Hipnoz” ve “Davranış Değiştirmenin Hipnotik İlkeleri” kitaplarının yazarı Mehmet Başkak. Ayine editörlerinden Turan Demir’e sinema ve edebiyatın insan şuuru üzerindeki etkilerini, sinemanın hipnotik etkilerini uzun uzadıya anlatan Başkak, “Birisi diyebilir ki; “hipnozun bir edebiyat ve sinema dergisi ile ne alâkası var?”. İşte böyle soracak bir adamın bu röportajı okuması lâzım. Çünkü edebiyat ve sinema hipnotik bir tesir gücüne sahip ve kullandıkları dil hipnotik…” diyerek edebiyatın ve sinemanın kullanım alanlarına ve sınırlarına dikkat çekiyor.

AYİNE dergisi, dördüncü sayısında mikrofonu ikinci  olarak Ömer Özkaya’ya uzatıyor. Özkaya ile  “zihnin casusu ve diktatör olarak sinema” başlıklı söyleşi yine sinemanın bir araç olarak ne amaçla kullanıldığına işaret ediyor. 

Her sayısında usta kalemlerden farklı yazarlara mihmandarlık eden  Ayine dergisi dördüncü sayısında da konuklarıyla bir kez daha öne çıkıyor. “Gamze” hikayesiyle ekranların sempatik yüzü yönetmen ve oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, “İmge ve Sinema” adlı makalesiyle Enver Gülşen, “Bela Düellosu” şiiriyle Şair/yazar Mehmet Şamil Baş Ayine dergisi Mihmandar bölümünün dördüncü  sayıdaki konukları…

Ayine dergisi edebiyat ve sinema alanında yaptığı çıkarmalara bu sayıda da devam ediyor. Son zamanlarda filmleriyle öne çıkan yönetmen Terrence Mallik’in The Tree Of Life filmi üzerine Abdurrahman Badeci’nin yazdığı “Bilinmeyenin Gizemi ve Adem’e Bir Ağıt” başlıklı yazı derginin dördüncü sayının öne çıkan yazılarından.

Metin Erol “Üç Sevgili Birbirinin Koyunda” adlı şiiriyle Nihal Polat “Bizim Hikayemiz” adlı öyküsüyle, Mustafa Bilgücü “xyz” adlı öyküsüyle, İbrahim Karpuz “Bu Mevsim Mutlak Terkibe Ulaşmak Mevsimidir” adlı şiiriyle, Dilek Akdemir “Sınırsız Istırap” adlı denemesiyle Doğukan Özdemir “Nadir” adli uzun öyküsüyle  derginin dördüncü sayısına katkı sağlayanlar.

Şiir,poetika, öykü ve denemelerin yanı sıra, sinema, tiyatro, fotoğraf, karikatür gibi çeşitli sanat dalları üzerine yazı ve çalışmalara yer veren Ayine dergisi bu yönüyle de edebiyat dergileri arasında ki yerini gittikçe sağlamlaştırıyor. Şeyma Nur Önal’ın mükemmel çevirisiyle Alexander Pope’un “ İnsana Dair Denemeler” adlı şiiri, Üzeyir Tuna’nın Dillerin Aslı adlı çeviri makalesi  Ayine dergisinin bu sayıdaki çevirileri.

Ayrıca Afra Elif Bülbül’ün çizimleri her sayıda olduğu gibi derginin son sayısına renk katan ayrı bir güzellik. 

Edebiyat ve Sinema dergisi Ayine “Mananın Ayine’deki Hali”ni okuyucusuyla buluşturmaya ve her sayısında daha iyi bir ayna ile okuyucusuyla buluşmaya devam edecek.

 

İletişim

twitter/ayinedergisi

facebook/ayinedergisi