Dünya Barışı İçin Sahnedeler

Konserler
Klasik müziğin dünyaca ünlü önemli isimleri, yarın Rus orkestra şefi Valery Gergiev yönetimininde Polonya’nın başkenti Krakow‘da, 2’nci Dünya Savaşı’nın çıkışının 70’inci...
EMOJİLE

Klasik müziğin dünyaca ünlü önemli isimleri, yarın Rus orkestra şefi Valery Gergiev yönetimininde Polonya’nın başkenti Krakow‘da, 2’nci Dünya Savaşı’nın çıkışının 70’inci yıldönümünde konser verecek.

Sir Georg Solti‘nin 1995’te kurduğu Dünya Barış Orkestrası çatısı altında 35 farklı ülkeden ve 75 farklı orkestradan 95 müzisyen buluşacak. Solti’nin Birleşmiş Milletler‘in kuruluşunun 50’nci yıldönümü şerefine kurduğu orkestrayı, 1997’deki ölümünden bu yana bayrağı teslim alan Londra Senfoni Orkestrası şefi Gergiev yönetecek. Orkestra, en son geçtiğimiz yıl Kudüs’te verilen konserle buluşmuştu. Sadece davetli müzisyenlerin katıldığı orkestranın konseri için yazılı bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan, "İnsanlığın uyum, tolerans ve işbirliği yapabileceğininin bir örneği" ifadesine yer verdi.