Balkan Ezgileriyle Coşun!

Konserler
Biber dolması gibi olgun, parlak ve lezzetli! Kendilerini bu şekilde ifade eden La Cherga Pan grubu 26 Kasım Perşembe akşamı İstanbul’da Bronx Pi Sahne’de İstanbul’daki Balkan müziği...
EMOJİLE

Biber dolması gibi olgun, parlak ve lezzetli! Kendilerini bu şekilde ifade eden La Cherga Pan grubu 26 Kasım Perşembe akşamı İstanbul’da Bronx Pi Sahne’de İstanbul’daki Balkan müziği tutkunlarıyla buluşacak.

La Cherga, Balkan bilinciyle 21. yüzyılın elektro kökenli müziğini yeniden yaratıyor. Esasen Yugoslavyalı olan La Cherga üyeleri savaş nedeniyle rotasını Balkan müzisyenler için cennet sayılan Avusturya’ya çevirdi. Tito’nun Yugoslavya’sını perişan eden milliyetçi saldırıdan kaçan Hırvat elektronik dâhisi Nevenko Bucan amacına ulaşan ilk grup üyesi oldu. Onların müziği doğunun ve batının en iyi soundlarını bünyesinde barındırarak oynak ritimleri, hırçın üflemelileri ve fıkır fıkır dublarıyla Detroit teknosuna karşı kafa tutuyordu.

Grubun ilk albümü “Fake No More” Eylül 2008’de piyasaya çıktı ve albüm o sene “The German Record Critics’ Award” jürisi tarafından ödül listesine konuldu. Bu listede yılın son çeyreğinde Almanya’da yayımlanan en iyi albümleri yer alıyordu ve La Cherga için çok iyi bir başlangıç oldu. Balkan brassı, jazz vokalleri, Jamaika groove’ları ve elektronik altyapısıyla bir felaketin müzikal tarifi gibi görünse de, La Cherga tüm kuralları bozarak kültürlerarası köprüler inşa ediyor.

Biletler Biletix’ten ve tüm Kafe Pi’lerden temin edilebilir.