Yıldız Yağmuruna Hazır Olun

Konserler
CRR Genel Sanat Yönetmenliği Nisan ayında, 21 etkinlik gerçekleştirecek. CRR’de, Nisan ayı programı, Afrika geleneksel müziklerini tüm dünyaya sevdiren Salif Keita’nın 3 Nisan’daki k...
EMOJİLE

CRR Genel Sanat Yönetmenliği Nisan ayında, 21 etkinlik gerçekleştirecek. CRR’de, Nisan ayı programı, Afrika geleneksel müziklerini tüm dünyaya sevdiren Salif Keita’nın 3 Nisan’daki konseriyle başlayacak. Dünyanın en iyi orkestralarından biri olarak kabul edilen Vladimir Fedoseyev yönetimindeki Çaykovski Senfoni Orkestrası’nın 16-17 nisan’da vereceği iki konserin yanı sıra, Bolşoy Tiyatrosu’nun dünyaca ünlü yıldızlarının katılımıyla Moskova Grand Klasik Bale Devlet Akademik Tiyatrosu’nun gerçekleştireceği performans da CRR’nin Nisan programında yer alıyor.

Flamenko’nun dünyadaki tartışmasız en önemli ismi, efsane gitarist Paco de Lucia ile Caz ve Flamenko müziğinin bir diğer temsilcisi ünlü gitarist Al Di Meola’nın verecekleri konserler CRR’nin Nisan ayında gerçekleşecek en önemli programlardan ikisi olacak.

Flamenko’ya ismini altın harfler ile yazdıran efsane gitarist Paco de Lucia, flamenko rüzgarını 10 Nisan’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği muhteşem bir konserle İstanbul’a getirecek. Dünyadaki tüm gitaristlerin yakından takip ettiği Paco de Lucia, yepyeni şarkıları ile çıktığı 2010 dünya turnesi kapsamında İstanbul’da CRR’de hayranları ile buluşacak. Paco de Lucia konserinin bilet fiyatları 57 ve 47 TL olarak açıklandı.

-AL Dİ MEOLA KONSERİ-

Caz ve Flanmenko müziğinin bir diğer önemli temsilcisi, ünlü gitarist Al Di Meola’nın konseri ise CRR’de 26 Nisan’da gerçekleşecek.

1974’de yine dünyaca ünlü caz ve dünya müziği piyanisti Chick Corea tarafından keşfedilen Di Meola, Corea’nın grubu "Return to Forever" ile çalışmaya ve hemen ertesinde büyük kitleler karşısında kendi konserlerini vermeye başladı. 1976’da Return to Forever’ın dağılmasıyla Al Di Meola, kariyerine tek başına devam etmeye karar verdi. 1976’da ilk albümünü çıkardıktan sonra Paco De Lucia ve John McLaughlin ile bir üçlü oluşturarak flamenko etkili iki albümde çaldı. Arjantinli ünlü tango ve akordeon ustası Astor Piazzolla ile dost olduktan sonra Güney Amerika müziğine olan ilgisi arttı. Bunun etkisiyle tango müziğinin yoğunlukla etkin olduğu albümler çıkardı. Albümlerinde, bir virtüöz olmasının yanı sıra güçlü bir besteci olduğunu da gösteren Di Meola, Paco De Lucia ve John McLaughlin’le 1996’da tekrar bir araya geldi ve Guitar Trio albümünü çıkardı. Guitar Player Dergisi’nin okuyucuları arasında yapılan oylamada dört defa En İyi Caz Gitaristi seçilmiş olan Al Di Meola son 25 yılın enstrümantal müzik alanında en önemli isimlerden biri olarak görülüyor.

Al Di Meola konserinin biletleri 47 ve 36 TL‘den satılacak.