Barenboim Gazze’de Konser Verecek

Konserler
İsrail ile Filistin arasında barışı teşvik amacıyla müzikten faydalanan girişimleriyle de tanınan İsrailli orkestra şefi ve piyanist Daniel Barenboim Gazze’de bir ilke imza atıyor.   Barenb...
EMOJİLE

İsrail ile Filistin arasında barışı teşvik amacıyla müzikten faydalanan girişimleriyle de tanınan İsrailli orkestra şefi ve piyanist Daniel Barenboim Gazze’de bir ilke imza atıyor.
 

Barenboim müzisyen kimliğinin yanı sıra, İsrail ile Filistin arasında barışı teşvik amacıyla müzikten faydalanan girişimleriyle de tanınıyor. Daha önce de İsrailli ve Filistinli müzisyenlerden oluşan bir orkestra ile konserler vermişti. Ancak bu akşamki "barış konseri" daha cesur bir adım olarak görülüyor.

İsrail terörist örgüt olarak değerlendirdiği Hamas’ın yönetiminde olan Gazze’ye vatandaşlarının girişine izin vermiyor. Barenboim bu nedenle beraberindeki 25 müzisyenle birlikte Gazze’ye Mısır üzerinden giriş yaptı. Barenboim daha önceki benzer girişimleri için, İsrail’den Gazze’ye giriş izni alamamıştı.

Mısır üzerinden girişinin de İsrail hükümetini öfkelendireceği tahmin ediliyor. Zira İsrail Mısır’daki yeni yönetimin Gazze sınır kapısını açma planlarını hoş karşılamıyor.

 
İHA