İstanbul’da Efsaneler Geçidi

Konserler
Bu hafta İstanbul’da adeta efsaneler geçidi yaşanacak. Rock müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük seslerinden Marianne Faithfull, 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Modern’de hayranlarına u...
EMOJİLE

Bu hafta İstanbul’da adeta efsaneler geçidi yaşanacak. Rock müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük seslerinden Marianne Faithfull, 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Modern’de hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacak.Çarşamba günü ise pop müziğinin efsane ismi Roxette ilk kez Türkiye’ye geliyor.

Pazar günü ise müzikseverler tarafından tüm yıl beklenen Chill-Out Festival’de cimlere yayılıp müziğin keyfini çıkaracağız.

İşte bu haftanın en dikkat çeken konserleri ve detayları…

Marianne Faithfull
30 yılın konser şarkıcıları arasında en çok aranılan ismi olan ve sesiyle olduğu kadar oyunculuğuyla adından söz ettiren, 1946 Hampstead doğumlu Marianne Faithfull’un kariyeri Mick Jagger ve Keith Richards tarafından yazılan tek şarkı olan, As Tears Go By ile Londra’nın hareketli ortamında prenses olarak başladı.

Marianne kariyerine 1968’de oynadığı “Girl On A Motorcycle” filmiyle zirveye taşıdı. Sinema filmleri, tiyatro oyunları, albümleri ve çalkantılı yaşamıyla tüm dünyada bir efsane haline gelen sanatçı 47 yıllık fırtınalı kariyerinin mihenk taşlarını Cumartesi akşamı bizlerle paylaşacak

Hayatınız boyunca unutamayacağınız bu muhteşem konser 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Modern’de saat 21:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 67,50 TL.

Chill-Out Festival İstanbul 2011
Tüm müzikseverler tarafından yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen ve Lounge FM 96.0 tarafından düzenlenen Chill-Out Festival Istanbul’un altıncısı 22 Mayıs Pazar günü Kemer Golf & Country Club’da  gerçekleşiyor.

Pazar günü sabah 12.00’den gecenin ilerleyen saatlerine kadar, doğanın içinde, açık havada, dünya çapında isim yapmış birbirinden ünlü sanatçı ve grupların konserleri ile unutulmayacak bir deneyim yaşayacaksınız.
Festivalin konuklarına gelince;

Kruder & Dorfmeister ’16 years anniversary live show’
Belleruche
Kraak & Smaak live
Waldeck feat. Zeebee
The Swing Ninjas
Malik Alary
Puik’s Journey
Omar Faruk Tekbilek & his Ensemble

Uzanın, gözlerinizi kapayın ve unutamayacağınız bir Pazar gününe daha tanık olmaya hazırlanın çünkü Chill-Out Festival Istanbul sizlere müzikten ötesini de vaat ediyor.
Bilet fiyatının 84 TL. olduğu festivalde 24 yaş sınırı olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Roxette
Müzik kariyerine verdiği uzun ara sonrasında yeniden bir araya gelerek, hayranlarının yıllardır dört gözle beklediği bir hayal sonunda gerçekleştiren Roxette, 25 Mayıs Çarşamba gecesi Küçükçiftlik Park’ta ilk kez Türkiye’deki müzikseverlerle buluşuyor.

80’li yılların sonunda İsveç’te müthiş bir çıkışla müzik hayatlarına başlayan Marie Fredrıksson ve Per Gessle, müzik listelerini alt üst eden 33 single ve 75 milyonluk rekor albüm satışıyla, "dünyayı fethetme" görevlerini başarıyla tamamladıklarını söylemek herhalde yanlış olmaz.

Hep bir ağızdan, “Listen To Your Heart” demek için saat 19:00’da konser alanında olun. Konserin bilet fiyatlarına gelince Deluxe Lounge: 330 TL, normal: 80 TL, sahne önü: 215 TL

The Charlatans
İngiliz rock müziğinin ilham verici bir topluluğu The Charlatans, 20. kuruluş yıldönümlerini görkemli etkinleklerle kutluyor. Halen heyecan verici ve göz önünde olmayı sürdürüyor. ‘’The Only One I Know’’ un ölümsüz melodisi de bu itibara katkıda bulunuyor.
20 Mayıs Cuma akşamı Ghetto sahnesine konuk olacak grubun konseri saat 22:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 80 TL.

The Cinematic Orchestra
Güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından The Cinematic Orchestra, 20 Mayıs Cuma ve 21 Mayıs Cumartesi tarihlerinde 2 gün üst üste Tamirane’de, Heidi Vogel’in vokalde dahil olduğu 7 kişilik orkestrasıyla vereceği iki konserle geçen yılın konserleri ardından bir kez daha müzik severlerin zihnini açacak.

Müziklerinde 12 yıldır caz ve türevlerini, electronica ve trip hop gibi eksenleri kusursuz ve hayran bıraktıran bir uslüpla biraraya getiren ve müzik türleri arasındaki sınırları unutturan The Cinematic Orchestra’nın sahne alacağı geceler saat 21:30’da başlıyor. Bilet fiyatı ise kapıda 60 TL. olacak.

Bon Mod
İsimlerini "iyi ruh hali" ile anlamlandıran Bon Mod, 20 Mayıs Cuma gecesi Roxy’de sahne alıyor.
Grup, yüksek enerjili müziklerini punk vokallerle pişirip, bir parça 80’ler etkili elektro tozuna, bir parça da disko sosuna batırıyor.

İlk videosu Stanbul, İstanbul’un her gün deneyimlediğimiz hallerini grubun tatlı-sert yorumu ve renkli performansıyla ortaya koyan Bon Mod konseri saat 23:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 23,50 TL.

Bedük – Fedde Le Grand
Bahçeşehir Üniversitesi Mayıs festivaline 20 Mayıs Cuma akşamı, Detroit ve Let Me Think About It parçalarıyla dünya listelerini altüst eden Fedde Le Grand ve Türk elektronik müzik sahnesinin en başarılı isimlerinden Bedük konuk oluyor.
Saat 19:00’da başlayacak gecenin bilet fiyatı ise 50 TL.

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
Qubbe’de Cuma geceleri düzenlenen "Gökyüzünde Roof" programları 20 Mayıs Cuma gecesi Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars efsanesi ile devam ediyor.

Devamlı olarak yenilenen hareketli repertuarıyla latin müzik ve dans severlerin heyecanla beklediği programda; latin müziğinin sevilen parçalarının yorumlanmasına ek olarak, bestesi ve sözleri Ayhan Sicimoğlu’na ait olan Türkçe latin parçalar da yer alıyor. 
Maslak Sheraton Hotel’in 26. katında yer alan Qubbe’de  Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ın muhteşem eğlencesi saat 23:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 83 TL.

Fukkk Off
Hamburglu Fukkk Offf aka Bastian Heerhorst İstanbul’u canlı performansıyla 3. kez sallamak için 21 Mayıs Cumartesi günü İndigo sahnesinde yerini alacak.
Saat 23:00’de başlayacak performansın bilet fiyatları ise tam: 28,50 TL. öğrenci: 18,50 TL.

Cem Adrian
Alışılmışın dışında, cesur müziğiyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan ve son albümü “Kayıp Çocuk Masalları”yla, sesi ve cesur yorumuyla geniş kitlelere hitap eden Cem Adrian, 21 Mayıs Cumartesi gecesi Balans Brau Bağdat Caddesi’nde.
12 şarkıdan oluşan albümün tüm şarkıların söz, müzik ve aranjelerinin yine kendisine ait olduğu Adrian’ın konseri saat 23:00’de başlıyor. Bilet fiyatı ise 34 TL.

Sanatçı, 20 Mayıs Cuma günü ise İzmir Dice Performance Hall‘da sahne alıyor. Saat 23:00’de başlayacak İzmir konserinin bilet fiyatı ise 34 TL.

Marty Friedman
Kendine has tekniği ve Cacophony ile Megadeth gibi rock ve metal tarihinin iki önemli grubuyla yaptığı albümleri ile tanıdığımız Marty Friedman, 30 yıla yaklaşan profesyonel müzik hayatı boyunca ilk kez 3 konser için Türkiye’ye geliyor.

22 Mayıs Pazar – Romeo Juliet (İstanbul)
23 Mayıs Pazartesi – 312 Arena (Ankara)
24 Mayıs Salı – Noxx (İzmir)

Güncel Haber