Mutluluk Garantili Konserler

Konserler
Bu yıl kapılarını 2-3 temmuz tarihlerinde santralistanbul’da açmaya hazırlanan Efes Pilsen One Love Festival, herkese eğlence, dans, müzik dolu saatler yaşatmaya hazırlanıyor. Bu yıl da saat 14....
EMOJİLE

Bu yıl kapılarını 2-3 temmuz tarihlerinde santralistanbul’da açmaya hazırlanan Efes Pilsen One Love Festival, herkese eğlence, dans, müzik dolu saatler yaşatmaya hazırlanıyor. Bu yıl da saat 14.00’da kapılarını açacak festivalde, bu yıl alternatif müzik dünyasının öne çıkan grup ve müzisyenlerinden Manic Street Preachers, Suede, Happy Mondays, Editors, Cake ve Nneka sahne alacak. Festivalde ayrıca yerli gruplardan Büyük Ev Ablukada, Sade, Neşeli Milis, Model, Yora, Farfara, Gözyaşı Çetesi, Eva, Sapan, Kırık Çizgi, Seni Görmem İmkansız, Kitschcraft, Social Inclusion Band, Kısmet Şov, Toz ve Toz, Ece Dorsay, Ricochet, 123 ve Onor Bumbum da performans sergileyecek.
 
Brit-pop onlardan sorulur

Brit-pop’un efsane ismi Suede, Efes Pilsen One Love Festival ana sahnesinin en önemli konuklarından biri. Brit-pop denince akla gelen ilk gruplardan biri olan Suede, 90’lı yıllarda Britanya’da yaşanan devrimsel müzikal gelişmelerin öncüsü olarak kabul edilen ikonik bir grup. Radikal şarkı sözleri ile tartışmalar yaratırken, indie müziği de geniş kitlelere sevdirmeyi başaran İngiliz grubun müziklerinde sh?gaze, grunge ve Madchester etkilerinden bolca bulmak mümkün. Suede, 1989 yılında Londra’da grubun karizmatik solisti Brett Anderson, gitarist Bernard Buttler, basist Mat Osman ve baterist Simon Gilbert tarafından kuruldu. İsimlerini hayranı oldukları Morrissey şarkısı Suedehead’den alan grup, 1992 yılında henüz bir albümleri bile yayınlanmamışken İngiliz basını tarafından “En İyi Yeni Grup” olarak lanse edilmeye başlanmıştı. 2010 yılının ağustos ayında bir Greatest Hits albümü yayınlayan Suede, bu albümlerinin tanıtımı kapsamında çıktıkları turne kapsamında Efes Pilsen One Love Festival’e de uğrayarak Brit Pop’un kökenlerine inen, nostaljik esintiler taşıyan ve enerjisi yüksek bir konser için müzikseverlerle buluşacak.
 
Bir kült grup The Manics

İngiliz müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran Manic Street Preachers ya da kısaca “The Manics”, 1990’lardan bu yana farklı şarkı sözleri ve entelektüel duruşları ile kült statüsünde yer alıyor. Punk rock ve alternatif rock’a getirdikleri yenilikçi bakış açısı ile dikkatleri çeken grup, Küba’da gerçekleştirdikleri konserle uluslararası müzik çevrelerinde de büyük yankı uyandırmıştı. Bugüne kadar aralarında Brit Awards, Melody Maker, NME, Vox, Q Merit Award gibi sayısız prestijli ödül kazanan Manic Street Preachers efsanesi, uzun bir aradan sonra Efes Pilsen One Love Festivalinde yine uzun süre konuşulacak bir performans göstermeye hazırlanıyor.
 
Manchester’ın kötü çocukları

80’lerin başında İngiltere’de indie rock ve elektronik müziği baştan başa değiştiren, “Madchester” akımının katalizör grubu, çılgın solist Shaun Ryder önderliğindeki Happy Mondays, ilk kez Türkiye’de One Love sahnesinde olacak. 80’li yıllarda ve 90’ların başında tamamen deneysel olarak ortaya çıkan ve yavaş yavaş popülerleşmeye başlayan elektronik müzik etkili Madchester sahnesinin en dikkat çeken isimlerinden Happy Mondays, o dönemin öncü müzik adamı Tony Wilson tarafından efsanevi klüp Hacienda’da keşfedildi. 1992 yılında dağılan Happy Mondays, tekrar bir araya geldi ve son albümleri “Uncle Dysfunktional”ı 2007’de yayınladı. 24 Hour Party People, Step On, Loose Fit ve Kinky Afro gibi unutulmaz parçalara imza atan ve müzik eksenini 180 derece değiştirmeyi başaran Manchester’ın en eğlenceli kötü çocukları Happy Mondays, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir performans için Efes Pilsen One Love Festival ana sahnesine konuk oluyor.
 
Festivallerin aranan ismi The Editors

Alternatif rock çevrelerince postpunk’a yeniden şekil veren isimler arasında kabul edilen İngiliz grup Editors, şimdiye kadar sayısız konser ve dünyadaki önemli festivallerde headliner olarak yoğun turne programına devam etti ve müzik kariyerleri boyunca 2 kez platinum plak mertebesine yükseldi. The Editors, bu sene Royal Albert Hall konseri ve Avrupa’daki çeşitli festivaller sonrasında Efes Pilsen One Love Festival’e de uğrayarak tüm indie rock ve brit rock hayranları için unutulmaz bir performans gösterecek.
 
Funk, Country ve işte Cake

Rock müziği Funk, Ska ve Country müzikle birleştirerek bir döneme damgasını vuran Kaliforniyalı rock grubu Cake, 1993 yılında çıkardıkları ilk parçaları Rock ‘n’ Roll Lifestyle ile adını duyurdu. Bu parçayla bir anda listelerde üst sıralara çıkan Cake, vokalde John McCrea, trompette Vince DiFiore, basgitarda Gabe Nelson, gitarda Xan McCurdy ve davulda Paulo Baldi kadrosuyla hız kesmeden yollarına devam ediyor.
 
Hip-hop ve soul’un yeni yeteneği

Lauryn Hill ve Erykah Badu gibi vazgeçilmez divalar ile karşılaştırılan Nijerya asıllı genç Alman müzisyen Nneka, hip-hop ve soul alanında kendine özgü tarzıyla öne çıkan ve gelecek vaat eden bir yetenek. En son 2010 senesinde son albümü Concrete Jungle’ ı yayınlayan sanatçı enerji dolu bir performans için Efes Pilsen One Love ana sahnesinde hip-hop ve soul fanatiklerine unutulmaz bir konser yaşatacak.
 
10 yılda neler neler oldu

130.000 İZLEYİCİ Şimdiye dek Efes Pilsen One Love’a katılan herkes el ele tutuşsa, sıranın sonundaki festivalci Tekirdağ’da ağzınıza layık bir porsiyon köfteyi mideye indirebilirdi.

3222 GAZETECİ KATILDI: Efes Pilsen One Love’a akredite olan gazeteci sayısı, İngiltere Prensi William’ın düğününe katılan gazetecilerin sekiz katı. Çekilen fotoğraf sayısı da kraliyet düğününü dörde katlıyor.

1974 GOL ATILDI: Langırt masalarında, penaltı derdi olmaksızın binlerce gol atıldı; bunlardan 302 tanesini ise kendi kalesine atılanlar oluşturuyordu.

12 TIR: Efes PilsenOne Love standlarında şimdiye dek satılan içecekleri taşımak için Madonna’nın tüm Avrupa turnesi boyunca ihtiyaç duyduğundan daha fazla araç kullanıldı.

124 GÖBEK ATILDI: Efes Pilsen One Love 2005’te Hüsnü Şenlendirici’yi bekleyen izleyicilerin bazıları, Underworld çalarken bile göbek atıyordu.

2776 SANATÇI SAHNE ALDI: Efes Pilsen One Love, seksen dokuz kişiye düşen bir sanatçı ortalaması ile Floransa’dan daha nezih, San Francisco’dan daha entelektüeldi.

9000 GÖREVLİ ÇALIŞTI: Efes Pilsen One Love ekibi festival yerine piramit yapsaydı, Giza piramitleri 26 yıl yerine 5.5 yılda tamamlanırdı.

72.800 HAMBURGER YENDİ: Efes Pilsen One Love 2010 ziyaretçileri, dans ederken bir dünya hamburgere denk gelen miktarda kalori yaktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün obeziteye karşı çalışmalarımız için ödüllendirmesi an meselesi.

Taraf Gazetesi