Hay Festival, Bob Geldof’la Sona Erdi

Konserler
59 yaşındaki Geldof, televizyon sunucusu eşi Paula Yates’ten ayrıldıktan sonra ‘iğrenç’ bir adam olduğunu, fakat hayatının 15 yıldır birlikte olduğu Fransız aktris Jeanne Marine ile ...
EMOJİLE

59 yaşındaki Geldof, televizyon sunucusu eşi Paula Yates’ten ayrıldıktan sonra ‘iğrenç’ bir adam olduğunu, fakat hayatının 15 yıldır birlikte olduğu Fransız aktris Jeanne Marine ile tanıştıktan sonra değiştiğini söyledi.

Telegraph Hay Festival’ın son gününde konuşan Geldof, Yeats’in onu Avustralyalı rockçı Michael Hutchence için 1995 yılında terk ettiğinde çok üzüldüğünü söyledi: “Karım beni bıraktı, bu olay beni mahvetti. Evrensel bir acı olan yitirişin devasa büyüklüğünün ötesine geçemedim. Acı yüreğimi kapladı. Onun üzerinde ya da ötesinde bir yol bulamadım.”

Geldof, 10 günlük festivali How To Compose Popular Songs That Will Sell adlı albümünden seslendirdiği şarkılarla kapadı.

Hay Festival’in son sunumunu yapan 66 yaşındaki tarihçi Simon Schama, Müslümanların Kuran’a ve onun kendi içerisindeki kesinliğine olan bağlılığının üzücü olduğunu söyledi. İslâm’a karşı konuştuğu için kendisi için fetva çıkarılacağı yönünde şaka yapan Schama, “Kuran, kısmen makûl, şefkatli ve bağışlayıcıyken, ona körü körüne bağlanmanın bazen modern topluma aykırı olabileceğini söyledi.

“Tevrat’ın da bazı bölümlerinin ölçüsüz olduğunu düşünüyorum. İslâm, anlayabiliyorum ki, boyun eğme demek. Kuran’la ilgili bir tür kesinlik var, bir çeşit sertik” diyen Schama, “Tevrat’ta insanlar sürekli Tanrı’yla kavga ediyor. Kuran kesinlikle böyle değil. Kuran, kabul etmekten başka bir şey yapamayacağınız kılıçla keskinleştirilmiş bir sertlikle şiirsel bir yumuşaklığı birleştiriyor” dedi.

TELEGRAPH