Medeniyetler Korosu 7 İlde Konser Verecek

Konserler
Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler’den oluşan, seslendirdikleri ilahiler ve şarkılarla birlikle beraberliğin yanı sıra barış mesajları veren ‘Antakya Medeniyetler Korosu’, Türkiye&rsqu...
EMOJİLE

Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler’den oluşan, seslendirdikleri ilahiler ve şarkılarla birlikle beraberliğin yanı sıra barış mesajları veren ‘Antakya Medeniyetler Korosu’, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesindeki yedi farklı kentte konser vermek için proje hazırladı.

Hatay Valiliği’nce  2007’de oluşturulan 120 kişilik koronun Türkçe, Ermenice, İbranice, Arapça,  Latince ve İtalyanca ilahilerin yanı sıra şarkılar seslendirdiğini söyleyen Dernek Başkanı Yılmaz Özfırat, proje kapsamında İstanbul, Erzincan, Diyarbakır, Trabzon, İzmir, Antalya ve Konya’da konserler vermeyi planladıklarını dile getirdi.

Korunun seslendirdiği ilahi ve şarkıların yanı sıra verdiği mesajlarla 2012 Nobel barış Ödülü’ne aday gösterildiğini hatırlatan Özfırat, “Nobel barış ödülü almamız halinde Antakya’da aynı çatı altında kilise, sinagog ve caminin yer aldığı bir mekan oluşturmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Star