Ahmet Aslan 30 Mart’ta CRR’de!

Konserler
Anadolu etnik müziğinin en önemli isimlerinden Ahmet Aslan 30 Mart Cuma akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahne alacak. Dervişhane bir ruh haliyle Türkçe, Kurmanci ve Zazaca seslend...
EMOJİLE

Anadolu etnik müziğinin en önemli isimlerinden Ahmet Aslan 30 Mart Cuma akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahne alacak. Dervişhane bir ruh haliyle Türkçe, Kurmanci ve Zazaca seslendirdiği türkülerle  Dersim bölgesinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtan Ahmet Aslan’a konserde Drama Ensemble eşlik edecek. Dil, ağız ve tını olarak buram buram Dersim kokacak bu konserin başlama saati 20.00.

Konserde; “Dersim ağıtı”, “Susarak özlüyorum”, “Tanımadığım ten”, “Dağlı bir kabiledir aşk” ve “Pervane”nin de yer aldığı Ahmet Aslan türküleri seslendirilecek.

Müziğinde, Anadolu, Mezopotamya ve batı enstrümanlarını birlikte kullanan  Aslan’ın şimdiye kadar yayınlanmış Wa U Waxt (Rüzgar ve Zaman), Veyve Mılaketu (Meleklerin Dansı) isimli iki albümü bulunuyor.

Sürgün, acı ve aşk temalarını mistik öğeler ve renkli ses tınılarıyla başarılı şekilde harmanlayan Ahmet Aslan’ın müziği, sakin bir yapı içeriyor.

28.50 –  23.00 – 17.00 ve 12.00 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!

Ahmet Aslan Hakkında:

Dersim’in Hozat ilçesinin Taux köyünde doğan Ahmet Aslan, ilkokulu Taux’ta, ortaokulu ve liseyi Hozat’ta okudu. Liseden sonra Diyarbakır resim fakültesini kazandı. Altı ay Diyarbakır’da resim öğretmenliği eğitimi alan Aslan, daha sonra üç yıl İstanbul Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde eğitim aldı.

Aslan hayat hikayesini şöyle özetliyor:

“Okulda başarılı olduğum tek ders resim dersiydi. Belki de kaybettiğim kendimi tablolarda kalıcı hale getiririm diye düşünmüştüm. Tablolarımın birinde bulduğum şey tam kendim olmamada, bulduğum tek şey Türkiye’de resimde birinci olmamdı. Onları da babamın yakıp üstünde keyifle çay ve sigara içmesini seyretmekle kaybettim.

Lisede tambur ile kendimi yeniden aramaya başladım. Tambur çalmakla her ne kadar sevgililerim tarafından horlanıp ağustos böceğine benzetildiysem de, onlar da beni kaybetti.

Sonra sazımla beraber beni aramaya başladık…

Diyarbakır derken İstanbul teknik üniversitesi devlet konservatuarına çıktık, derken her yerde beni aradık. Biraz hatırladık ama orda da yokmuşum. Sonra Almanya’ya gelmekle ben ve sazım, birbirimizi kaybettik.

Daha sonra gitar ile tanıştım. o beni sazımla buluşturdu, artık üç kişi olmuştuk; ben, tambur ve gitar. Üçümüzden çıkan tınılarla yaşamın ( M.Ö. ) 3000 yıl öncesiyle ilişkili olduğunu anladım. Bana öğretilenler, beni hala yanıltıyor…

Acaba tarih gerçekten sıfırın konulduğu yerde mi başlıyor? Sıfırı doğru yere koymuşlar mı?"

İletişim: Sümeyra Gümrah / İBB Kültür A.Ş. Basın Danışmanlığı / 02124670776 / 05057929448 / sgumrah@kultursanat.org

Hüseyin Sorgun / İBB Kültür A.Ş. Basın Danışmanı / 02124670771 / 05323040802 / hsorgun@kultursanat.org