22. Akbank Caz Festivali başlıyor

Konserler
Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 22. yılında yine dopdolu bir program ile sanatseverlerle buluşacak. 03...
EMOJİLE

Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 22. yılında yine dopdolu bir program ile sanatseverlerle buluşacak.

03-21 Ekim 2012 tarihleri arasında üç hafta boyunca şehri cazın onlarca farklı rengiyle kucaklayacak olan 22. Akbank Caz Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü caz sanatçılarını ülkemizde ağırlarken, yetenekli genç müzisyenlere de performanslarını sergileme imk¢nı sunacak.

Klasik cazdan avangart tınılara, dünya müziklerinden elektronikanın sınırlarına dek uzanan işitsel tecrübelerle takipçilerine oldukça geniş bir çeşitlilik sunan Akbank Caz Festivali, bu yılki isimleriyle de göz kamaştırıyor. Festival’in bu yıl öne çıkan isimlerinden bazıları arasında; Anthony Braxton & Diamond Curtain Wall Quartet, Eleni Karaindrou, İbrahim Maalouf, Gregory Porter ve The ACT Jubilee Night yer alıyor.

Şehir caz halini alırken, yeniden kendini bulur. Çünkü caz şehrin ta kendisidir. Karmaşık, sıra dışı, hızlı, mutlu, hüzünlü, telaşlı… Her nota, her tını, başka bir halini yansıtır yoğun ve yalnız kalabalığın… Bizi derinliklerine alır ve oradan oraya sürükler, bu duygular arasında etkisini hiç kaybetmeyen bir yolculuk yaptırır bize.


Şehirden doğan ve artık şehrin hücrelerine işleyen caz, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine şehrin her köşesinde kendini gösterecek. Notalar, İstanbul’un dört bir yanını saracak ve şehir caz halini alacak.

Bu yıl Caz Festivali 22. kez, bu duyguları ve yaşanmışlıkları yeniden hissetmemiz için başlıyor. Usta cazcılar, genç müzisyenler, şehrin dört bir köşesinde şehri, belki de kendimizi yeniden keşfetmemiz için bizlerle buluşuyor.

22. Akbank Caz Festivali biletleri 7 Eylül Cuma gününden itibaren Biletix gişeleri üzerinden satışa sunulacaktır.

On5yirmi5.com