Le Trio Joubran İstanbul’da

Konserler
Filistinli udi üç kardeşten oluşan Le Trio Joubran müzik grubu 2 Kasım 2012 Cuma günü saat 20.00’de İstanbul’da bir konser verecek. Le Trio Joubran Asfar albümünün dünya turnesi kapsamında...
EMOJİLE

Filistinli udi üç kardeşten oluşan Le Trio Joubran müzik grubu 2 Kasım 2012 Cuma günü saat 20.00’de İstanbul’da bir konser verecek.

Le Trio Joubran Asfar albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak.

LE TRIO JOUBRAN

Le Trio Joubran, dört nesildir devam eden "udî" geleneğine sahip bir ailenin Samir, Wissam ve Adnan kardeşler tarafından oluşan grubudur. Repertuarlarını Filistin kültüründe önemli bir yere sahip olan udun birikimiyle oluşturan grubun hikâyesi; ilk solo albümler Taqaseemand Sou’fahm ‘i çıkartan büyük ağabey Samir ile başladı. Üçüncü albüm "Tamaas" için grubun yaylı enstrümanlarını yapan Wissam, Samir’in macerasına katıldı. İki yıl sonra Adnan’ın kardeşlerine katılması ve Randana’nın ortaya çıkmasıyla bugünkü trio oluşmuş oldu.

Trionun macerası sürerken kardeşler dünyaca tanınmaya ve dünya müzik grupları arasında önemli bir yer elde etmeyi başardı. Perküsyonda usta Yousef Hbeisch ile grup Filistin’in zengin kültürünün temsilcisi oldu.

Aynı zamanda film müzikleri de besteleyen Le Trio Joubran, 2009 yılındaki Dubai Festivali’nde en iyi beste dalında ödül kazandı. Bununla birlikte Karim Dridi’nin oyunculuklarını Marion Cotillard ve Guillaume Canet’in gerçekleştirdiği Dernier Vol adlı filmin müzikleri de gruba ait. Le Trio Joubran, Filistin’den üç kardeşin oluşturduğu grubuyla tüm dünyada büyük saygı ve beğeniyle takip edilmektedir.

GRUBUN YENİ ALBÜMÜ: ASFAR

Üç kardeşten oluşan trio, müzikal birikimleri ve çalışmaları neticesinde beşinci albümleri Asfar’ı çıkardı. Pek çok farklı kültür deneyimleri sayesinde bu albüm, Batı keşiflerini yeniden sunan grubun Paris’e ilk geldikleri zamandan bugüne dek yaşadıklarının bir yansıması olarak adlandırıldı. İki parça perküsyonda Youssef Hbeisch ile birlikte Asfâr, geleneksel Filistin öğeleri yanında yeni örnekleri de beraberinde sunuyor.

Dünya Bülteni