Dünyanın müziği İstanbul’da

Konserler
3. İstanbul Dünya Müzikleri Festivali (WOMİST) bugün başlıyor. 29 Kasım’a kadar devam edecek festival İstanbul’un farklı semtlerinde düzenlenecek. İBB Kültür Müdürlüğü’nün himayesind...
EMOJİLE

3. İstanbul Dünya Müzikleri Festivali (WOMİST) bugün başlıyor. 29 Kasım’a kadar devam edecek festival İstanbul’un farklı semtlerinde düzenlenecek.

İBB Kültür Müdürlüğü’nün himayesinde “Pi Production” organizasyonuyla gerçekleştirilecek festivalin sanat yönetmenliğini Özdem Petek üstleniyor. Açılış konserinde Portekiz’in önde gelen fado yorumcularından Carla Pires, bu akşam saat 21.30’da İKSV Salon’da sahne alacak. Yarın, yani 16 Kasım Dünya Flamenco Günü’nde, Manuel ve Işıl Reina’nın kurduğu Flamenco Reina grubu Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde konser verecek. Ayrıca, pek çok ülkenin müziklerini kucaklayan Kosova Grubu Kuarteti, Pentagram, Dhoad Gypsy Band, Rajastan, Mahsa ve Marjan Vahdat, Fransız-Türk-İranlı üç müzisyenden oluşan ‘Forabandit’ grubu da festivalde müzikseverlerle buluşacak isimler. Etkinlik süresince Carla Pires ve Forabandit konserleri hariç, tüm konserler ücretsiz takip edilebilecek.

AA