Türkiye’nin kültürel renkleri bu konserde

Konserler
Zülfü Livaneli’nin 2009’da sahnesinde yer vererek Kürtçe ‘Yiğidim Aslanım’ adlı eserini okuttuğu yardımcısı Züleyha, ‘Etnik Dillerde Livaneli Şarkılarıyla 10 Dilde Merhab...
EMOJİLE

Zülfü Livaneli’nin 2009’da sahnesinde yer vererek Kürtçe ‘Yiğidim Aslanım’ adlı eserini okuttuğu yardımcısı Züleyha, ‘Etnik Dillerde Livaneli Şarkılarıyla 10 Dilde Merhaba’ isimli albümünün konserlerine devam ediyor.

Züleyha, yıllardır dillerden düşmeyen şarkıları Türkçe, Lazca, Ermenice, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, Gürcüce, Hemşince, Ladino ve Rumca olarak seslendiriyor, sevilen türküleri de yeniden yorumluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen konser, 29 Aralık Cumartesi günü Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.

Züleyha

Züleyha, aslen Bitlis Mutkili 9 çocuklu ailenin sekizinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

Cağaloğlu Anadolu Kız Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’ne devam etti.

Bir yandan meslekî eğitimi devam ederken diğer yandan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarına girerek, Türk Müziği Nazariyatı Bölümü’nde okumaya hak kazandı.

Konservatuvara 3 dönem devam ettikten sonra Vatan gazetesinde Zülfü Livaneli’nin asistanı olarak çalışmaya başladı.

İlk başlarda amatör olarak başladığı müzik yolculuğu, Zülfü Livaneli’nin teşvikleriyle, gelecek için profesyonel bir yola dönüştü. Zülfü Livaneli’nin Harbiye Açıkhava Sahnesi’ nde 2009 yılında, 7 bin kişilik dinleyici kitlesine seslendirdiği Kürtçe ‘Yiğidim Aslanım’, izleyenlerin önce meraklı bakışları, daha sonra da büyük alkış ile karşılandı.

Sonrasında Livaneli’nin “Şarkılarım dünya dillerinde, dünya solistleri tarafından seslendirildi ama kendi ülkemin yerel dillerinde böyle bir girişimde bulunulmadı. Züleyha, bu eksikliği giderecek” açıklamasının ardından Züleyha, albüm çalışmalarına başladı. Zülfü Livaneli tarafından single olarak düşünülen çalışma, daha sonra Seyhan Müzik tarafından albüme çevrildi.

2010 Aralık ayının ortalarında raflarda yerini alan, “Etnik Dillerde Livaneli Şarkıları” başlığı ve “Tek Dilde Yetmez 10 Dilde Merhaba” spotuyla çıkan “Merhaba” albümü, Türkiye’ de yok olup giden dillerimizin zenginliğini ortaya koydu ve kendi alanında büyük bir başarı yakaladı.