Bu temmuz konserlerini kaçırmayın!

Konserler
İzmir’de Müzik Vakti 27. Uluslararası İzmir Festivali tam gaz devam ediyor. Kremerata Baltica Oda Orkestrası 4 Temmuz’da Celsus Kütüphanesi’nde. Polonya’nın klasik müzik dünyasına armağan ettiği genç ...
EMOJİLE

İzmir’de Müzik Vakti

27. Uluslararası İzmir Festivali tam gaz devam ediyor. Kremerata Baltica Oda Orkestrası 4 Temmuz’da Celsus Kütüphanesi’nde. Polonya’nın klasik müzik dünyasına armağan ettiği genç bir topluluk Apollon Musagète Quartet da 16 Temmuz’da aynı mekanda.

Enka’da Sanat Rüzgarı

‘Hayallerin gücü adına’ sloganıyla 25. yılına başlayan ENKA Kültür Sanat, temmuz ayında birbirinden renkli konser, sergi ve tiyatro etkinlikleriyle sanatseverlerle buluşuyor. İlk defa ENKA Sahnesi’ne çıkacak olan Candan Erçetin, Hüsnü Şenlendirici, Ensemble ve Mehmet Erdem birlikteliğiyle, seslerine eşlik eden yorumlarıyla Birsen Tezer ve Jehan Barbur konserleri öne çıkan etkinliklerden. Şehir Tiyatroları’nın bol ödüllü oyunu ‘Zengin Mutfağı’, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun Tartuffe yorumu ‘Bezirgan’ ve yine Şehir Tiyatrosu’nun ‘Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi’ buluşmaların tiyatro ayağını oluşturuyor. Sergi, etkinlikler süresince ENKA Açıkhava Tiyatrosu Fuayesi’nde görülebilir. Etkinlikler serisi, 12 Temmuz’a kadar devam ediyor.

Akyavaş’ın Yarım Yüzyılı

İstanbul Modern, ‘Erol Akyavaş- Retrospektif’ sergisiyle sanatçının 1950’li yıllarda başlayan ve 1990’lı yılların sonuna uzanan yarım yüzyıllık sanatsal birikiminden kapsamlı bir seçki sunuyor. Sergi, 250 yapıttan oluşuyor. Akyavaş’ın Doğu-Batı sanat ve kültür dünyası arasında kurduğu kendine özgü sentezi, tuval üzerindeki zaman içinde dönüşüm geçiren perspektif ve mimari düzenlemelerini, insan figürünü merkeze aldığı bilinçaltı arayışlarını ve son döneminde dünyanın farklı kültürleri ile giriştiği hesaplaşmaları geniş bir çeşitlilik içinde bir araya getiriyor.Sergi, 25 Ağustos’a kadar açık.Sen Yaz, Biz Oynayalımİstanbul’un alternatif tiyatro grupları şimdi yeni bir festivalle karşımızda: ALTFEST’13. Yerli metinlere yeni alanlar açmayı hedefleyen şenlik, 5-13 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Atölyeler ve söyleşilerin yer aldığı şenlikte yazdığınız oyunların okunmasını istiyorsanız, elinizi çabuk tutun. Son başvuru tarihi: 15 Ağustos.

Sahnede Bir Yıldız: Sezen Aksuİsmi zikredildiğinde önüne herhangi bir sıfat getirmeye gerek duyulmayan bir isim Sezen Aksu. Usta, dillere pelesenk olan şarkılarını 20 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde seslendiriyor. Konserin başlama saati, 21.30. O gün programınız uygun değilse, aynı mekanda ay içinde farklı konserler de var: Kenan Doğulu 3 Temmuz’da, Mustafa Ceceli 12 Temmuz’da, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu üçlüsü ise 15 Temmuz’da sahnede.

Çanakkale’de 33 Koro

Çanakkale, müzikseverleri ikinci kez müziğin bin bir tonuyla buluşuyor. 2013 Çanakkale Korolar Festivali 9 Temmuz’da başlıyor. Türkiye’nin dört bir köşesinden tam 33 koro, yani toplamda 1.000 korist, beş gün sürecek festivalin renkleri olacak. Dünyanın tanıdığı, ‘Avrupa Kültürünün Elçisi’ unvanıyla Bulgaristan Ulusal Radyosu Çocuk Korosu da özel davetli olarak festivalde. Salon konserlerinin yanı sıra, akşam saatlerinde şehrin farklı yerlerinde sokak konserleri de düzenlenecek. Uzman konuklarla uygulamalar, workshop çalışmaları, çeşitli konularda söyleşi ve sosyal sorumluluk etkinlikleri 14 Temmuz’a kadar katılımcılara açık.

Sultanlar Sahneye Çıkıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün bu yıl dördüncüsünü düzenlediği, Uluslararası İstanbul Opera Festivali başladı. Festival kapsamında seyirciler; Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Aya İrini’de ‘Viva Verdi’ gala konserini izleyebilir. 8 Temmuz’a kadar süren festivalde birçok gösteri var: Yıldırım Bayezid, Lale Çılgınlığı, Saraydan Kız Kaçırma ve IV. Murat…

Söz Gösterisi’ne Akın Var

‘Söz Gösterisi’ adlı tek kişilik oyununda Sunay Akın, geçmişle bugün arasında köprüler kuran, aklımızdaki kapıları gülümseme anahtarıyla açan kendi çalışmalarını modern meddah tavrıyla anlatıyor. Gösteri, 3 Temmuz’da Bornova Açık Hava Tiyatrosu’nda.

digitaldergi