Çektiği ikinci sinema film olan ‘’Kick Off Kirkuk’’ ile Korki, futbol ile yaşam mücadelesi veren insanların hayatlarını çok etkili bir biçimde bir araya getiriyor. Filmin yönetmen, senarist ve yapımcısı olan Korki, seyircilere ‘’Kick Off Kirkuk’’ ile savaşa başka bir pencereden bakma imkanı sunuyor.
Kerkük’ten Saddam rejimi sırasında sürülen Kürtler, rejim yıkıldıktan sonra Kerkük’e dönerler. Fakat ne kalacak yerleri ne de ev yapacak imkan ve mecalleri vardır. Savaşın ağır atmosferi altındayken, Kerkük’te bir stadyum eğlence mekanı olmaktan çoktan çıkmıştır. Stadyum artık spor alanı değildir. Zira yüzlerce aile bu alana yerleşerek yaşam mücadelesi vermeye başlar. Böylece başlar, bir stadyumda hayata tutunmaya çalışan insanların çabası…
Mitos Film tarafından Almanya’nın değişik kentlerinde sinemalarda gösterilen ve uluslararası festivallerde çeşitli ödüller kazanan ‘Kick Off Kirkuk’ filminin yönetmeni Shawkat Amin Korkî, filmin öyküsünü Kürdistan TV’de tesadüfen izlediği bir röportajdan yola çıkarak yazdığını aktardı. Korkî, filmin öyküsünü şöyle anlattı: "Sonrasında Kerkük’e giderek filmin geçtiği stadyumun birçok yerinden resimlerini çektim. Oranın durumunu çok ilginç buldum ve bu gidiş benim için bir keşif niteliğinde oldu. Stadyumun harap hali, kafamda önemli bir soru işareti bıraktı."
Savaş başlamadan önce bir eğlenme ve spor yeri olan stadyumun, yaşam mücadelesi ve barınma merkezine dönüşmesinden çok etkilendiğini söyleyen Korkî, filmi şöyle anlattı:
"Filmde, mülteci ve sürülmüş olan bir halkın -Kürt halkının- Saddam rejimi yıkıldıktan sonra kendi yerine, topraklarına, Kerkük’e dönüşü anlatılıyor. Sürülen Kürtler Kerkük’e dönüyorlar ama yer yok, yerleri işgal edilmiş. Yeni yerler alacak ya da inşa edecek güçleri de yok. Böylece 300-400 kadar aile, bu harap olmuş stadyumun içinde yaşıyor. Bu eğlenme ve spor yeri, nasıl oluyor da yaşam ve barınma alanına dönüşmüştü? Hem de çok çok zor bir yaşam. Ben de, bu stadyumun tekrar bir eğlence ve spor alanına dönüştürebileceği fikri oluştu. Bu şekilde o çok zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışan insanların zorlu yaşamlarında yeniden bir eğlence ve umut, yaşamın zorluklarından biraz olsun uzaklaştıracak bir aktiviteydi. Filmi çekmeden önce gittiğim Tokyo Film Festivali’nde, yeni bir projem varsa yardımcı olmak istediklerini söylediler. Ben de elimde hazır olan projeyi, stadyumun resimleriyle birlikte onlara sundum. Festival Tertip Komitesi’nin bir vakfı vardı. Bu vakıfta filmleri desteklemek için ayırdıkları fonu bana verdiler. Kısaca, bu film bir Kerkük panoramasıdır, Kürtlere Saddam tarafından yaşatılan trajedinin bir panoramasıdır. Bunu çok zor yaşam şartlarına karşı bir girişim olarak adlandırıyorum."
SineMardin festivalinde yeni projelerini de sinemaseverlerle paylaşacak olan Korki, Kick Off gösterimi ile Mardinli sinemaseverlerle buluşacak.