Utangaçlık Yüzünden Asosyal Kalmayın

Dünya Hali
İş ortamında projenize çok iyi hazırlanmış sunum yapmaya başladığınızda yüzünüz kızarıyor, sesinizin titremesine hakim olamıyor musunuz?Kalabalık arasında sohbete katılmak yerine bir kenara çekilip di...
EMOJİLE

İş ortamında projenize çok iyi hazırlanmış sunum yapmaya başladığınızda yüzünüz kızarıyor, sesinizin titremesine hakim olamıyor musunuz?Kalabalık arasında sohbete katılmak yerine bir kenara çekilip dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Tüm bunları yaşamak yerine yalnız kalmayı, insanlarla iletişiminizi kesmeyi tercih ediyorsanız "Utangaçlık hastalığı"na yakalanmışsınız demektir. Dünyada her 10 kişiden birinin yaşadığı utangaçlık, aslında kişinin toplumda kendini gösterememesi, hem özel hem de iş hayatında başarısız olmasına yol açıyor.

Nadis Eğitim ve Danışmanlık’tan Uzm. Klinik Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Itri, utangaçlığı kişinin içinden çıkamadığı bir duygusal çıkmazda dönüp durması olarak anlatıyor. Itri, utangaç bireylerin toplumda büyük bir sorun yaşadığına dikkat çekiyor.

Utangaçlığın ilerleyen dönemlerde panikatak, depresyon gibi ruhsal bozuklukları tetikleyebileceğini ifade eden Uzm. Klinik Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Itri, utangaçlığın altındaki en büyük sebebin ‘özgüven eksikliği’ olduğunu söylüyor.

Zaman