Kışlık Ayakkabı Bakımı

Dünya Hali
Kış zalimdir. Dört mevsimin içinde cildimize, giysilerimize ve herşeyin ötesinde ayakkabılarımıza (çünkü biliyoruz ki erkekler için ayakkabılar çok önemlidir) en zarar veren kıştır. Kışın zorlu şartla...
EMOJİLE

Kış zalimdir. Dört mevsimin içinde cildimize, giysilerimize ve herşeyin ötesinde ayakkabılarımıza (çünkü biliyoruz ki erkekler için ayakkabılar çok önemlidir) en zarar veren kıştır. Kışın zorlu şartları, tabiat anadan insanoğluna kadar, deri ayakkabıları aşındırır. Birkaç yoğun kar yağışından sonra tuz lekeleri ve haftalarca süren rüzgarlı ve nemli hava sonrasında oluşan çirkin çatlaklar. Tabii ki, deri ayakkabılara tüm yıl boyunca bakmak gerekir, fakat kışın şartlar çok daha ağırdır; çok kaliteli bir çift deri ayakkabı çabucak mahvolabilir. Ancak, bu kolayca önlenebilir. Bu kış, kış zamanı ayakkabı bakımının basit adımlarını izleyerek bu dertten kurtulabiliriz.

Önce uygulayın

Yapacağımızı söyleriz ancak çok nadiren yaparız. Cila ve yumuşatıcılar özellikle kış zamanında gereklidir fakat satıcılar bize bunları önerdiklerinde "Evde birkaç tane var." diyerek başımızdan savarız. Muhtemelen vardır da, ancak çok nadiren kullanırız. Arkadaşlar, artık cilayı kullanmanın zamanı geldi. Ayakkabı cilalarını kullanarak ayakkabılarımıza deriyi nemlendiren ve çok ıslak durumlarda koruyucu bir kılıf hazırlamış oluruz. Haydi bir şişe ayakkabı cilasını alalım ve kışın en çok yapılan ayakkabı bakımını yaparak o bize vurmadan işe koyulalım. Ayakkabıları kurtaran püf nokta: Ayakkabınızın derisini ve yatırımınızı korumak için ilk kışında ayakkabılarınızı cilalayın.
 

Hemencecik temizleyin

Kaldırımın üstünde yürümeli ve hemencecik pürüzsüz derinin üzerine yerleşen toprağı silmeliyiz. Her birimizin kılları iyi olan bir fırçası olduğu için aslında her bir deri rengi için bir fırça olmalı, bu taktiği uygulamak kolaydır (Eğer fırçanız yoksa, bir fırça sahibi olmanız için bu size itici bir güç olur). Tuzu ve tozu silmek, cilanın içine nüfuz etmeden önce sorunlu parçacıkları uzaklaştırmanızı sağlar. Kulağa önemsiz gelse de, konu kışın ayakkabı bakımı olunca önemsizden öte gerekli bir adımdır.

Ayakkabı kurtaran püf nokta: Ayakkabılarınızı çıkarırken elinizin altında olabilmesi için fırçaları giysi dolabınızın en altında saklayın veya ayakkabı kalıplarınız olmadan.

Hava ile kurutun

Kışın ıslak caddeleri ayakkabıları sırılsıklam yapar; bu kaçınılmaz bir durumdur. Yine de, ayakkabılarımızı çabuk kurumak gibi McGuyver’ımsı bir yaklaşımdan uzak durmamız gerekir. Bu demek oluyor ki, ıslak bir deri  ayakkabıyı kuruma işlemini hızlandırmak için hiçbir zaman bir ısıtıcının yanına koymamalıyız bunu yapmak deriye çok ciddi biçimde zarar verecektir! Uygun bir kışlık ayakkabı bakımı için, nemli deri ayakkabılarınızı hava ile kurutmanız gerektiğini unutmayın. Anlık memnuniyet ihtiyacımıza karşı bir metod olsa da, bunu hakkını veren anlık bir parlama olarak ele almamız gerekir.

Ayakkabı kurtaran püf nokta: Seyahat ederken nemli ayakkabılarınızın içine gece boyunca kururken ayakkabının şeklini koruyabilmesi için eski bir gazete parçası yerleştirin.

Çok ağır iklimi olan bölgelerde ayakkabılarınızda her kış eninde sonunda tuz çizgileri oluşur. Her oyunda iki dakikalık uyarıyı beklemek gibi birşeydir bu. Tuz izleri nemli bir bez ile kolayca alınabilir. Aslında, ileriyi düşünebilenler temiz, nemli bir bez (veya fırça) kullanarak üst yüzeyi nazikçe silerek aşırı tuzlu ortamlarda tuzun gelip birikmesine fırsat vermeyebilirler.

Ayakkabı kurtaran püf nokta: Tuz giderici ürünler işe yarar ancak bire bir ölçüyle hazırlanmış sirke ve su solüsyonu da aynı etkiyi verecektir.


Süet kullanmayın

Her deriye aynı bakım uygulanmaz. Süete, hoş kışlık bir tekstil, düz deriler gibi aynı bakım teknikleri uygulanmaz. Esasen, yapısının bozulmaması için tamamen ıslanmasından kaçınmamız gerekir. Evet, bu kısıtlayıcı bir durum, ancak alternatiflerimiz sınırlı. Yine de süet ayakkabılarımızı giyeceğiz ve onlar da kirlenecekler; fakat bir fırça veya bir cila burada çözüm olmaz. Süeti temizlemez için bir kalem silici lekeleri ve pürüzleri yok edecektir; tırnak törpüsü de işe yarayabilir.

Ayakkabı kurtaran püf nokta: Kışın süet üzerindeki yıpratıcı etkiler ile savaşabilmek için, tüyleri düzleşir veya zarar görürse havaya kaldırabilmek için kuru bir diş fırçası kullanın.

Şimdi koklayın

Bu içinden çıkılmaz bir durumdur: Yün çoraplar soğuk kışı tamamlarlar ancak ayakkabılar üzerinde ters etki de yapabilirler. Kalın kumaş ayaklarınızı ısıtırken terlemesine de sebep olur ki bu da ayakkabının kokmasına yol açar. Kokan ayakkabılar pek de arzu edilen birşey değildir ve dışarıdaki ıslak şartlar bu sorunla birleşir. Bu yüzden bu kış, kışlık ayakkabı bakımında bu konuya önem gösterin ve kokuyu alacak basit çözümlerden yararlanın. Ayakkabılar bütünsel bir çözüm sunar ancak talk pudrası sorunu ortadan kaldırıcı bir etki yaratır. Her iki şekilde de, kokular azalacak ve ayakkabınızın giyilebiliriliği artacaktır.

Ayakkabı kurtaran püf nokta: Koku sözkonusu olduğunda ayakkabınızın içine kurutucu bir bez koyun; bez kokuyu alacak ve bezin güzel kokusu onu çıkarana kadar geçmeyecektir.
 

Kar ayakkabıları

Bu kış mevsimin zorlu şartlarına karşı duralım. Açıkça, bunu etrafta kar ayakkabıları ile gezerek yapabiliriz fakat bunu kış için hazırlanmış ayakkabılarla da yapabiliriz ve bu basit adımlar o noktaya ulaşmamız için gerekli olan araçlardır.

Yazan : Brandon Dyce
Mynet
 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107