Bakan Ergün’ü isyan ettiren ödül sistemi

Dünya Hali
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, spor olimpiyatlarında başarılı olan bir halterciye 2 bin Cumhuriyet altını ödül verildiğini belirterek, bilimde ise verilen ödülün 10 bin lira, 20 bin li...
EMOJİLE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, spor olimpiyatlarında başarılı olan bir halterciye 2 bin Cumhuriyet altını ödül verildiğini belirterek, bilimde ise verilen ödülün 10 bin lira, 20 bin lira olduğuna dikkat çekti. Ergün, "Neye önem vermemiz gerektiğini yeniden gözden geçirmemiz gerek." dedi.
 
20. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları’nın şampiyonları ile 2012 Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya kazandıran öğrencilere madalya töreni düzenlendi.
 
20. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları’nın şampiyonları ile 2012 Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya kazandıran öğrencilere madalyaları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Törene, Bakan Ergün’ün yanı sıra Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve diğer davetliler katıldı.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ödül alan tüm öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Ergün, spor olimpiyatlarında başarılı olan bir halterciye 2 bin Cumhuriyet altını ödül verildiğini belirterek, bilimde ise verilen ödülün 10 bin lira, 20 bin lira olduğuna dikkat çekti. Ergün, "Halterde şampiyon olan kardeşimizin toplumun geleceğine etkisi ile bilim olimpiyatlarında başarılı olan arkadaşımızın bu toplumun geleceğine etkisi aynı değil. Onun için neye önem vermemiz gerektiğini yeniden gözden geçirmemiz gerek." dedi.
 
Bilim olimpiyatlarında başarılar elde eden öğrencilerin herkesçe daha fazla takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Ergün, "Onların bu marifetini yeterince dile getirmemiz lazım. Tabi bu sadece ‘Aferin, iyi yaptınız’ değil, daha somut şeylerin de olması gerekir." şeklinde konuştu. Bu nedenle, bilim olimpiyatlarında başarılı olan gençlerin, en az spor olimpiyatlarında başarılı olanlar kadar gündemde olmasını istediklerini ifade etti.
 
Gazetelerin, televizyonların bilim haberlerine yeterince önem vermediğinin altını çizen Ergün, bir basketbol sahasının açılışına gazete ve televizyonların daha çok ilgi gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Burada bir yanlış var. Medyanın neyi öne çıkaracağı konusunu biz belirleyecek değiliz, ama iyi şeyler de var, bunları da öne çıkarmak gerek. Mahallede kavga yapan adamın haberi, buluş yapan adamın haberinin önünde. Birbirini bıçaklayan adamın haberi, buluş yapan adamın haberinin önüne geçiyor. Bu durum yanlı, bunları hep birlikte gözden geçirmemiz gerek."
 
Bakan Ergün, genç nüfusun, Türkiye’nin sırtındaki bir yük değil, gelecekteki en büyük avantaj olduğunu kaydederek bu gençlerin iyi yetiştirilmemesi halinde yük olacağının altını çizdi. Ergün, 2023 yılında Türkiye’nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağını, bunun için de önemli üniversitelere, önemli bilim adamlarına, önemli sanatçılara, önemli teknolojilere sahip olunması gerektiğini ifade etti.