3. Yargı paketi Adalet Komisyonunda

Dünya Hali
Meclis Genel Kurulu’nda, hukuk uyuşmazlıklarının “arabuluculuk” yoluyla çözümlenmesini öngören Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek. T...
EMOJİLE

Meclis Genel Kurulu’nda, hukuk uyuşmazlıklarının “arabuluculuk” yoluyla çözümlenmesini öngören Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Tasarıyla birlikte tazminat ve her türlü alacak davaları, iş hukuku ve tüketici hukukundan kaynaklanan davalar arabulucuya götürülebilecek. Yabancılık unsuru taşıyanlar da dâhil olmak üzere, tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri uyuşmazlıklar arabuluculuk yoluyla çözülebilecek.

AKP, CHP’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin hangi gün görüşüleceğine 28 Mayıs Pazartesi günü yapacağı toplantıda karar verecek.
Genel Kurul’da, Sayıştay’da boş bulunan üyeliklere de seçim yapılacak.

30 Mayıs Çarşamba günü toplanacak Meclis Adalet Komisyonu’nda, 3. Yargı Paketi olarak bilinen Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine devam edilecek.

29 Mayıs Salı günü toplanacak olan Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu’nda, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü yetkilileri; Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı ile Ulusal Bilgi Güvenliği Kanun Tasarısı çalışmaları hakkında bir sunum yapacak. Ayrıca Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri; Siber Suç Sözleşmesi ile ilgili çalışmalar hakkında, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkilileri de; Uluslararası Yargı Ağı Projesi (UYAP)’a ilişkin çalışmalar ile söz konusu projenin Türkiye’ye katkıları, bu proje ile ilgili problemler ve çözüm önerileri hakkında sunum yapacak.

Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu’nun 30 Mayıs Çarşamba yapacağı toplantıda ise Maliye Bakanlığı yetkililerinin; bilişim teknolojileri ile internetin maliye ve gelir politikaları üzerindeki etkisi, internetin ekonomiye etkisi, elektronik ticaret ve bu konulara ilişkin fırsatlar, riskler ve çözüm önerileri hakkındaki sunumu ile Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yetkililerinin; internet aracılığıyla işlenen suçlar, bilişim teknolojilerinin mali suçlar üzerindeki etkisi, bu suçların ekonomiye etkisi ve bu konulara ilişkin riskler ve çözüm önerileri hakkındaki sunumu bulunuyor. Ayrıca Merkez Bankası (TCMB) yetkililerinin; bilişim teknolojilerinin ekonomiye etkileri ve bu konuya ilişkin fırsatlar, riskler ve çözüm önerileri hakkındaki sunumu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkililerinin; internetin ekonomiye katkıları, elektronik ticaret ve bu konulara ilişkin fırsatlar, riskler ve çözüm önerileri hakkındaki sunumu bulunuyor.