Barış ve Dostluk İçin Grafiti

Doğal Yaşam
Türk Kültür Vakfı ve AFS Gönüllüleri Derneğince Kültürlerarası Diyalog Günü kapsamında ABD ve Yeni Zelandalı 10 öğrenci, barış ve hoşgörü konulu grafiti ve duvar boyaması yaptılar. Adana’da etki...
EMOJİLE

Türk Kültür Vakfı ve AFS Gönüllüleri Derneğince Kültürlerarası Diyalog Günü kapsamında ABD ve Yeni Zelandalı 10 öğrenci, barış ve hoşgörü konulu grafiti ve duvar boyaması yaptılar.

Adana’da etkinlikler kapsamında ABD ve Yeni Zelandalı 10 öğrenci, Özel Bilimkent, Başkent ve Gündoğdu okullarında barış ve hoşgörü konulu grafiti ve duvar boyaması yaparak, farklı dinler, diller ve kültürlerin mozaiğini okul duvarlarına yansıttı.

Türk Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sinan Çilesiz, yaptığı açıklamada, kültürlerarası etkileşime destek verme misyonuyla hareket ettiklerini belirtti.

Sinan Çilesiz, Avrupa’da giderek artan kültürel farklılıkların kültürlerarası diyaloğu daha çok gerekli kıldığını, bu amaçla Avrupa Kültürlerarası Öğrenme Federasyonu‘nun (EFIL), geçen yıl Kültürlerarası Diyalog Günü‘nü kutlamaya başladığını hatırlattı.

Dünyanın barış ve hoşgörüye ihtiyacı olduğunu, bunun da kültürlerarası diyalogla sağlamlaştırılacağını ifade eden Çilesiz, şunları kaydetti:

"Kültürlerarası Diyalog Günü kapsamında diyaloğa en çok gerek duyulan yerler olan okullar, eğitim alanları, iş yerleri, kültür ve spor merkezleri ve sivil toplum örgütlerinde, daha iyi bir yaşam için katkıların öne çıkarıldığı etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu yıl çeşitli kentlerimizde düzenleyeceğimiz etkinliklerle global bakış açımızı renklerle resme yansıtacağımız için mutluyuz. Adana’da öğrenciler grafitiyle okulları renklendirirken İstanbul’da röportaj çalışmalarıyla gönüllülerimiz kişilerin farklı kültürlere ilgilerini belirleyecek ve bu röportajları belgesel haline getirecek. Ayrıca diğer kentlerimizde düzenlenecek etkinliklerle global bakış açımızı farklı şekillerde yansıtacağız."