16 Yaşından Büyükler Uçabilir!..

Doğal Yaşam
Yüzyıllardır insanoğlunun en büyük hedeflerinden biri gökyüzünde kuşlar gibi süzülebilmektir. Ama günümüzde bu hedefe ulaşmak çok kolay. Eğer siz de gökyüzünde özgürlüğün tadına varmak, adrenalinizi e...
EMOJİLE

Yüzyıllardır insanoğlunun en büyük hedeflerinden biri gökyüzünde kuşlar gibi süzülebilmektir. Ama günümüzde bu hedefe ulaşmak çok kolay. Eğer siz de gökyüzünde özgürlüğün tadına varmak, adrenalinizi en üst seviyede tutmak istiyorsanız Türk Hava Kurumu’nun paraşüt okulunda verdiği eğitimi incelemelisiniz..

Türk Hava Kurumu’nun paraşüt okuluna başvuran 16 yaşından büyük herkes, 300 lira karşılığında gökyüzü semalarında uçabiliyor. Bir hocanın refakatinde 10 bin feetten süzülen kursiyerler, “Hiçbir aygıt kullanmadan uçuyor ve düşüyorsunuz” diyor.

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Selçuk Havaalanı‘ndaki Paraşüt Okulu‘nda 300 lira karşılığında ‘sokaktaki vatandaş’, pilot eşliğinde 10 bin feetten paraşütle atlıyor.
Paraşüt öğretmeni ve tandem pilotu Sezai Çallı, eğitim merkezlerinde katkı paylı kurslar düzenlediklerini belirtti. Hizmetler arasında tandemin (2 kişiyle yapılan atlayış) de yer aldığını kaydeden Çallı, “Hiç paraşütü bilmeyenler, duyup gelenler oluyor. Önce 15 dakikalık bir brifing veriyoruz. Sonra 10 bin feetten önümüze bağlayarak atlayışlarını gerçekleştiriyoruz. Paraşütle aşağı iniyoruz. Böylece havacılığa ilk adımlarını atıyorlar’ dedi. Sezai Çallı, 16 yaşından gün alan herkesin tandem atlayışı yapabileceğini dile getirerek, üst yaş sınırının bulunmadığını ifade etti. Her hafta sonu tandem atlayışı için 80-100 kişinin tesislere geldiğini kaydeden Çallı, bir atlayış yapan çoğu kişinin tekrar atlamak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

ADRENALİN AŞKINA

Sezai Çallı, her meslek grubundan insanların tandem atlayışı için kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi. Çallı, ‘İnsanlar bize havacılığa olan sevgilerinden ve adrenalini en üst seviyede tutmak için geliyorlar‘ diye konuştu. Atlayış sırasında uçuş emniyetini ön planda tuttuklarını anlatan Çallı, ‘bizim kontrolümüzde olmayan kişileri zaten yukarı çıkarmıyoruz. Atlayışın riski 10 binde 1, trafikte daha yoğun kazalar oluyor’ dedi. Paraşütçülüğün altyapısını da geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Sezai Çallı, yarışlara hazırlanan paraşütçülerin de tesiste çalıştığını, 5 Eylül -13 Eylül günleri arasında Türkiye Paraşüt Şampiyonası’nın da aynı yerde düzenleneceğini bildirdi.