2014 Dünya Kupası’na katılacak takımlar

Futbol
12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası için geri sayım başladı. Yirminci dünya kupası organizasyonu 1950 yılından sonra ikinci defa Brezilya’da düzenleni...
EMOJİLE

12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası için geri sayım başladı. Yirminci dünya kupası organizasyonu 1950 yılından sonra ikinci defa Brezilya’da düzenleniyor. 1978 yılında Arjantin’in ev sahipliğinden beri Güney Amerika’da düzenlenen ilk turnuva olacak. Aynı zamanda Brezilya; Meksika, İtalya, Fransa, ve Almanya’dan sonra turnuvayı ikinci kez düzenlemiş ülkeler arasına katılacaktır.

31 ülkenin milli takımları Brezilya’daki final turnuvasında mücadele edebilmek için 2011 yılı Haziran ayında başlayan eleme turnuvalarında mücadele ettiler. 15 Ekim 2013 tarihinde eleme grupları tamamlanmış ve katılan ülkeler belli oldu. Toplam 64 maç, yeni inşa edilmiş veya modernize edilmiş toplam on iki farklı şehirde bulunan on iki stadyumda oynanacak. Turnuva grup maçları ile başlayacak. 

Dünya Kupası’na katılacak ülkeler ve grupları şöyle; 

A Grubu: Brezilya, Hırvatistan, Meksika, Kamerun 

B Grubu: İspanya, Hollanda, Şili, Avustralya 

C Grubu: Kolombiya, Yunanistan, Fildişi Sahili, Japonya 

D Grubu: Uruguay, Kosta Rika, İngiltere, İtalya 

E Grubu: İsviçre, Ekvador, Fransa, Honduras 

F Grubu: Arjantin, Bosna-Hersek, İran, Nijerya 

G Grubu: Almanya, Portekiz, Gana, ABD 

H Grubu: Belçika, Cezayir, Rusya, Güney Kore