1000. Galibiyetini Alan Kim Oldu?

Futbol
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu’nu 2-1’lik skorla mağlup ederek Galatasaray’ın da puan kaybettiği haftada zirve ile puan farkını ...
EMOJİLE

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu’nu 2-1’lik skorla mağlup ederek Galatasaray’ın da puan kaybettiği haftada zirve ile puan farkını 2’ye indirdi. Ayrıca bu galibiyet Fenerbahçe’nin lig tarihindeki 1000. zaferi oldu. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Henri Bienvenu ile 39. dakikada Miroslav Stoch kaydetti. Konuk takımın tek golünü ise 57. dakikada Nduko Ozokwo attı.

Sarı-lacivertli takım bu galibiyetle puanını 48 yaparak lider Galatasaray ile aradaki farkı 2’ye indirdi. Ligin ikinci yarısında galibiyet yüzü göremeyebn Mersin İdman Yurdu ise bu hasretine devam etti ve 27 puanla 13. sırada kaldı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak.. Mersin İdman Yurdu ise İnönü Stadı’nda Beşiktaş’ın konuğu olacak..

1000. galibiyeti alan ilk takım

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 yenerek, lig tarihindeki 1000. galibiyetini elde etti. Profesyonel lig tarihinde en çok galibiyeti bulunan takım olan sarı-lacivertliler, Kadıköy’deki mücadeleden 3 puanla ayrılarak 1000. galibiyetine ulaştı. Ligin 22. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyetle 1000. galibiyet hedefini Mersin İdmanyurdu maçına bırakan Fenerbahçe, bu hafta hedefini gerçekleştirdi. 2011-2012 futbol sezonuna 986 galibiyet sayısıyla başlayan sarı-lacivertliler, bu sezon 23 maçta aldığı 14 galibiyetle 1000’e ulaştı.

Ligin ilk yarısında Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 yenerek, deplasmanda üst üste kazanma rekorunu 12 maça taşıyan Fenerbahçe, bu akşamki 2-1’lik galibiyetle de lig tarihinde 1000 galibiyet rakamına ulaşan ilk takım oldu.

Serdar Kesimal takıma döndü

Sakatlığı nedeniyle ligde son iki maçta takımdan uzak kalan savunma oyuncusu Serdar Kesimal, Mersin İdmanyurdu maçıyla birlikte takıma döndü. Teknik direktör Kocaman, sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu’nun yokluğunda Özer Hurmacıyı 11’e dahil etti. Emre’nin orta alandaki yerinde Mehmet Topuz’u görevlendiren Kocaman, Özer Hurmacı’ya da Mehmet’in genelde görev aldığı orta alanın sağında şans verdi.

29 yıl sonra İstanbul’da karşılaştılar

Fenerbahçe ile Mersin İdmanyurdu, ligde 29 yıl sonra İstanbul’da karşı karşıya geldi. İki ekip arasında İstanbul’da bundan önceki lig maçı, 29 Mayıs 1983 tarihinde oynanırken, Fenerbahçe sahadan 3-0’lık sonuçla galip ayrılmıştı.

“Beşiktaş taraftarı Kadıköy’e gelsin” pankartı

Fenerbahçeli taraftarlar, maraton üst tribünde açtıkları pankartta “Beşiktaş taraftarı Kadıköy’e gelsin” mesajı verdiler. Yaptıkları tezahüratlarda deplasman yasağını protesto eden, ligin ilk yarısında Fiyapı İnönü Stadı’ndaki mücadeleyi stattan izleyen Fenerbahçeli taraftarlar, siyah-beyazlı taraftarların da Kadıköy’e gelmesi için tribünden mesaj verdiler. Taraftarlar, sosyal medyada da bu yönde kampanya başlatmışlardı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Barış Şimşek xx, Cem Satman xx, Mehmet Metin xx
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 59 Orhan Şam), Serdar Kesimal, Joseph Yobo, Caner Erkin, Özer Hurmacı (Dk 83 Sezer Öztürk), Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Miroslav Stoch, Alex de Souza, Henri  Bienvenu (Dk 78 Semih Şentürk)
Mersin İdman Yurdu: Ibrahim Sehic, Josef Boum, Çağdaş Atan, Mustafa Keçeli, Erhan Güven, Cristian Zurita (Dk 74 Beto), Andre Moritz, Erdal Kılıçaslan, Danilo Bueno, Hakan Bayraktar, Spas Delev (Dk. 46 NDuka)
Goller: Dk. 8 Bienvenu, Dk. 39 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 57 Nduka (Mersin İdmanyurdu)
Sarı Kartlar: Dk. 47 Nduka, Dk. 73 Çağdaş Atan, Dk. 89 Erdal Kılıçaslan (Mersin İdmanyurdu), Dk. 77 Orhan Şam (Fenerbahçe)

Hürriyet