1000. Galibiyet Sonunda Geldi

Futbol
 Fenerbahçe, Mersin’i yenerek hem lig tarihindeki 1000. galibiyetine imza attı hem de Galatasaray’ın puan kaybettiği haftayı kârlı kapattı: 2-1. İlk yarıda fırtına gibi esen Kan...
EMOJİLE

 Fenerbahçe, Mersin’i yenerek hem lig tarihindeki 1000. galibiyetine imza attı hem de Galatasaray’ın puan kaybettiği haftayı kârlı kapattı: 2-1. İlk yarıda fırtına gibi esen Kanarya, Bienvenu ve Stoch’un nefis golüyle sonuca gitti. 57’deki Nduka’nın sayısı ise Sarı-Lacivertlileri terletti.

Fenerbahçe: 2 – Mersin İ.Y.: 1

Süper Lig’in hafta içinde en çok maça çıkan takımı Fenerbahçe, geçen çarşamba İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetiyle zirve yarışında ağır yara almıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler, lider Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada Mersin İdman Yurdu’nu Kadıköy’de 2-1 yenerek şampiyonluktaki iddiasını ortaya koydu.

Soğuk ve karlı bir İstanbul akşamında Mersin’i konuk eden Sarı Kanarya, karşılaşmaya çok hızlı başladı. Olumsuz hava şartlarına rağmen tribüne koşan taraftarının itici gücüyle rakibinin üzerine giden Fenerbahçe, 8. dakikada Bienvenu’nun golüyle öne geçmeyi başardı. Caner Erkin’in ceza sahasına pasında önce Alex’ten, ardından da savunmadan seken top Bienvenu’nun önüne düştü. Kamerunlu forvet de düzgün vuruşla ağları havalandırdı: 1-0. Teknik Direktör Aykut Kocaman, cezalı Ziegler’in yerine Caner’e şans verirken sakatlığı süren Emre’nin yokluğunda ortada Mehmet Topuz, sağ kanatta Özer görev yaptı. Kocaman’ın Bienvenu’yu keserek kaptan Alex’ten tek forvet olarak yararlanma ısrarından vaçgeçmesi Fenerbahçe’yi daha üretken hale getirirken pozisyonlar da üst üste geldi. Geniş alan bulan Alex, iki net fırsatı harcarken Gökhan Gönül de ilk yarıdaki atakta kaleciyi aşamadı. 39’da Miroslav Stoch yine muhteşem bir gole imza attı. Rakibini ince bir çalımla ekarte ettikten sonra sol ayağıyla doksan tabir edilen noktaya topu gönderen Slovak yıldız, takımını rahatlattı: 2-0. Mersin’in yarı alanı bile geçmekte zorlandığı maçın ilk devresinde Fenerbahçe farkı artırabilirdi.

İkinci yarıda ise durum tam tersine döndü. Mersin İdman Yurdu, Fenerbahçe kalesine yüklenirken aradığı golü 57’de buldu. Bueno’nun ortasında ikinci 45 dakikada oyuna giren Nduka kafayla durumu 2-1’e getirdi. Kalan bölümde daha çok skoru korumaya çalışan Sarı-Lacivertliler, tek bir pozisyon bile üretemezken son dakikalarında korku dolu anlar yaşadığı karşılaşmada gülen taraf oldu.

Fenerbahçe2

Mersin i.y. 1

Fenerbahçe: Volkan Demirel 6, Gökhan Gönül 6 (Dk. 59 Orhan Şam 5), Serdar Kesimal 7, Yobo 6, Caner Erkin 6, Özer Hurmacı 6 (Dk. 83 Sezer Öztürk ?), Mehmet Topuz 6, Cristian 5, Stoch 8, Alex 6, Bienvenu 7 (Dk. 78 Semih 3)

Mersin İdmanyurdu: Sehiç 5, Erhan Güven 4, Boum 6, Çağdaş Atan 5, Mustafa Keçeli 4, Bueno 6, Zurita 4 (Dk. 74 Beto 3), Hakan Bayraktar 4, Erdal Kılıçaslan 4, Moritz 4, Delev 3 (Dk. 46 Nduka 6)

GOLLER: Dk. 8 Bienvenu, Dk. 39 Miroslav Stoch / Dk. 57 Nduka

SARI KARTLAR: Orhan Şam / Nduka, Çağdaş Atan, Erdal Kılıçaslan

HAKEMLER: Barış Şimşek 4, Cem Satman 4, Mehmet Metin 4

STAT: Şükrü Saracoğlu

F.Bahçe, Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 yenerek, lig tarihindeki 1000. galibiyetini elde etti. Profesyonel lig tarihinde en çok galibiyeti bulunan takım olan Sarı-Lacivertliler, Belediyespor maçında alamadığı galibiyeti dün alarak 1000. kez kazandı.Bu arada F.Bahçe’de Gökhan Gönül ve Sezer Öztürk şoku yaşanıyor. Dünkü maçın son bölümlerinde sakatlanan ve hastaneye kaldırılan her iki oyuncunun da arka adalelerinde yırtık tespit edildiği öğrenildi.

Kocaman’dan 58. madde yorumu

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Mersin önünde kritik bir galibiyet aldıklarını söylerken TFF Genel Kurul’da alınan kararı değerlendirdi. Kocaman, ”Çıkan sonuç, son derece doğru. Tersi olsa sonra ne olacaktı? Biz ve adı geçen bütün kulüpler eğer suçlularsa cezalarını çeksinler. Ama zorlama suçlamalar da olmasın." dedi. Kocaman, Musa Sow’un büyük olasılıkla perşembe günü geleceğini söylerken, ikinci bir transfer daha istediğini kaydetti.

‘Örümcek avcısı Stoch’

Jeneriklik gollerine devam eden F.Bahçe’nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch, taraftarın kendisine taktığı "Örümcek Avcısı" lakabını yorumladı. Stoch, "Geçen hafta da Speedy Gonzales dendiğini duydum, bu hafta ise örümcek avcısı… Ben sonuçta takıma katkı vermeye çalışıyorum." dedi. F.Bahçe’nin Kamerunlu forveti Bienvenu ise Sow’un transferine sevindiğini belirterek, "Sow’un gelişiyle performansım daha da artacak ve bundan, Fenerbahçe kazançlı çıkacaktır." şeklinde konuştu.

MAÇIN ANALİZİ

Bu maçın hakemi Barış Şimşek olmamalıydı

Maçtan önce bir şeye değinelim. MHK’nın şu atamasına bakar mısınız? F.Bahçe’nin TFF ve Trabzonspor’la sürtüşmesi var. Ancak MHK çıkıyor ve maça Trabzonlu bir hakem ve yardımcı hakem atıyor. Ateşe benzin mi döküyor desek, F.Bahçe’yi cezalandırıyorlar mı desek, hakemi kurtlara yem mi ediyorlar desek, bu TFF, F.Bahçe’ye aba altından sopa mı gösteriyor desek. Ne derseniz deyin. Artık birileri bunlara ‘dur’ demeli. Gelelim maça… Barış Şimşek tedirgindi. Maalesef birçok hata yaptı. Gelelim F.Bahçe’nin ilk golüne… Dakika 8… Bienvenu, Çağdaş’tan gelen topa gelişine vuruyor. Bu sırada Özer, net ofsayt pozisyonunda. Giden top hem Çağdaş’ın hem de Özer’in ayağının dibinden giderek gol oluyor. Bu pozisyonda Özer topa temas etmese bile kalecinin görüş alanını kapattığından dolayı bu pozisyon net bir şekilde ofsayt olarak cezalandırılmalıydı. 1 No’lu FIFA Yardımcı Hakemi Cem Satman, bu golü iptal ettirmeliydi. MHK’ya sormak isterim… Neden? Çağdaş, Alex’i durdurduğundan dolayı sarı kart görüyor. Aynı şeyi 90’da bu defa yine aynı yardımcının bölgesinde ve hakemin gözü önünde Caner, Erdal’a aynı faulü yapıyor. Faul bile verilmiyor. Ve bundan dolayı Erdal sarı kart görüyor. Birçok avantaj kesiliyor. Futbolcular sinirleniyor

Maçın adamı

Stoch, dur durak bilmiyor. F.Bahçe’nin son haftalardaki başarılı futbolcusu Miroslav Stoch, attığı şık ve güzel gollerine dün gece bir yenisini daha ekledi. Sol kanadı çok iyi kullanan Slovak yıldız, bu harika golünün yanında istekli ve arzulu futbolunu hem hücumda hem de defanstaki katkılarıyla takımını galibiyete taşıyan isimdi.

Hayal kırıklığı

Bulgar Delev, forvette pasif kaldı. Maçın ilk yarısında oldukça tutuk bir oyun sergileyen Mersin İdman Yurdu’nun bu görüntüsünde Bulgar forveti Spas Delev’in payı büyüktü. Konuk takımın teknik direktörü Nurullah Sağlam, rakip savunmayı hiç zorlamayan ve silik bir futbol ortaya koyan Delev’e ancak 45 dakika dayanabildi.

Kırılma noktası

Bienvenu’nun golü ofsayttı. Dakika 8… Mersin İdman Yurdu kalesinde oluşan karambolde Bienvenu, sert bir vuruşla topu ağlara yolladı. Ancak Kamerunlu oyuncunun vuruşu sırasında kalecinin önünde olan Özer Hurmacı, net ofsayt pozisyonundaydı. Ancak bu gol verilince Fenerbahçe, maçın başında rahatladı.