Obama’yı Facebook’ta beğenen beğenene

Şehirler
Tekrar başkan olmak için yarışan ABD Başkanı Barack Obama, sosyal medyada bayrağı önde götürüyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın Facebook sayfası, sosyal medya kampanyası aracılığıyla büyük "...
EMOJİLE

Tekrar başkan olmak için yarışan ABD Başkanı Barack Obama, sosyal medyada bayrağı önde götürüyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Facebook sayfası, sosyal medya kampanyası aracılığıyla büyük "beğeni" topluyor.

Obama’nın ekibi, "Sponsorlu Haberler"inin kullanıcıların haber kaynağında görünmesi için para ödüyor.
Böylece, geçen haftalarda günde ortalama 30 bin olan "beğenme" sayısı, günde 1 milyonu geçti.
Ancak uzmanlar, bu yöntemin seçmenleri bezdirebileceği uyarısında bulunuyor.

Başkanlık savaşı sosyal medyada

6 Kasım’daki Başkanlık seçimine günler kala, Başkan Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney arasındaki rekabet, sosyal medyaya da yansıyor.

Obama, 2008’deki seçim kampanyasında, sosyal medya aracılığıyla genç ve özellikle ilk defa oy kullanacak olan seçmenlerden destek toplamıştı.

Bu defa kampanya çok daha ileri boyutta. Her iki adayın kampanya ekibi de, Facebook ve Twitter’da daha çok yer kaplamak için reklamlar veriyor.

Örneğin, arama motoruna "siyasi tartışma" yazan birinin sayfasında istemeseler de, adayların reklamları beliriyor.

Hatta, "EA’s Madden NFL 13" gibi popüler oyunlar aracılığıyla da siyasi reklam yapılıyor.
Ancak Pennsylvania Üniversitesi’nin iletişim okulunun sorularını yanıtlayan 1503 internet kullanıcısının yüzde 86’sı, "sipariş ürünü siyasi mesaj" görmek istemediklerini belirtiyor.

Yüzde 70’i daha da ileri giderek, destekledikleri bir adayın böyle reklamlarıyla karşılaşmalarının, ona oy verme olasılığını azaltacağını dile getiriyor.

Araştırmayı yürüten ekibin lideri Prof. Joseph Turow, "Amerikalıların, kişisel bilgilerinin nasıl kullanıldığı konusunu sorguladıklarını" ifade ediyor.

Oxford Internet Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Sandra Gonzalez-Bailon, politikacıların ve sosyal medyayı kullanan herkesin "kırmızı çizgiler" konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "dijital özel hayata" müdahaleden kaçınılmasını öneriyor.

Dr. Sandra Gonzalez-Bailon, İtalya’da 2004 seçimleri öncesinde dönemin başbakanı Silvio Berlusconi’nin, ekibinin cep telefonlarına mesaj göndermesini anımsatarak, "Cep telefonunuza yazılı mesaj gönderilmesi, Facebook’ta sponsorlu bir reklam görülmesinden daha fazla özel alan ihlalidir" diyor.

BBC


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107