Trabzonspor ilk şampiyonluğunu ve iki şampiyonluk hariç diğer tüm şampiyonluklarını onun yönetiminde kazanmıştır. Kendisine, taktikleri başarıyla uygulayabilmesinden ötürü taraftar ve yorumcular tarafından “Brezilyalı” benzetmesi yapılmıştır.
Futbol hayatına Yolspor’da başlamıştır. Daha sonra zamanının Trabzon’daki (İdmangücü ile birlikte) en popüler futbol takımı olan İdmanocağı’nda gerçek anlamıyla futbola kendini adamıştır. İdmanocağı ve İdmangücü arasındaki rekabetin bir getirisi olarak; Trabzon’daki futbol kültürünün bağrında yetişen Özyazıcı, Trabzon’daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle Trabzonspor’da top koşturmaya başlamıştır.
Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Özyazıcı, Trabzonspor’u değişik dönemlerde çalıştırmıştır. Trabzonspor’un Anadolu İhtilali yaparak, 1975-1980 ve 1983-84 aralıklarında kazandığı şampiyonluklarda Trabzonspor’un önderliğini yapmıştır. Bu şampiyonluklarla Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşmiş; İstanbul takımları olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında ilk kez bir Anadolu takımı şampiyon olmuştur. Bu şampiyonluklar Türk futboluna “Dört Büyükler” kavramını kazandırmıştır. Özyazıcı’nın bu başarıları, onun Trabzonspor taraftarları arasında “efsanevi” olarak tanımlanmasını sağlamıştır. Özyazıcı ayrıca Türkiye’nin en çok şampiyonluk gören 2. yerli teknik direktörüdür.
Özyazıcı, son olarak Sarıyer ve Vanspor’u çalıştırmış; daha sonra ise herhangi bir takımı çalıştırmamıştır. 2010 yılında ise Trabzonspor teknik heyeti ve yönetimine danışmanlık yapmıştır.Şu an Trabzon’da Kemeraltı çarşısında bir nalburiye dükkânını 3 oğlu Hakan, Can ve Okan ile işletmektedir.[5] Ahmet Suat Özyazıcı ayrıca Trabzonspor’a kazandırdığı 5 şampiyonluğun yanı sıra 6 kez Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu, 6 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 3 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve bir kere düzenlenen Kıbrıs Barış Kupası şampiyonluğu kazandırmıştır.Özyazıcı, üst üste 5 kez olmak üzere toplam 6 kez Türkiye Kupası şampiyonu olan tek teknik direktördür.