İçme suyuna limon damlatıp için

Hastalıklar
Sabah’ta yer alan habere göre; Suyun içinde magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerin bulunması gerektiğini söyleyen uzmanlar, suyun alkali değerini yükseltmek için limon damlatıp ya da elma dilimi ekle...
EMOJİLE

Sabah’ta yer alan habere göre; Suyun içinde magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerin bulunması gerektiğini söyleyen uzmanlar, suyun alkali değerini yükseltmek için limon damlatıp ya da elma dilimi ekleyerek içilmesini öneriyor

SEVİL NAS CAN/MEDİCAL PARK FATİH HASTANESİ

KÜÇÜK CAM ŞİŞE TERCİH EDİYORUM

 Sular, belli aralıklarla analiz yaptırılmalı. Suyun PH değeri oldukça önemlidir. PH’ın 7.5-8.5 arasında yani hafif alkali olması en idealidir. Suda mutlaka kalsiyum ve magnezyum da bulunması gerekir. Damacanalarda bulunan Bisfenol A isimli kanserojen bileşik; damacanalar sıcakta ve güneşin altında bekletilirse suya karışabilir.

 Ben dışarıda ve işyerinde mümkün olduğu kadar küçük boy cam şişe kullanıyorum. Şişeleri güneşe bırakmıyorum ve suyu çok bekletmiyorum. Evde ise çay- kahve ve yemeklerde, düzenli olarak filtre ve dezenfektesini yaptırdığım arıtıcı suyu kullanıyorum ve suyu yılda iki kere analiz ettiriyorum. İçme suyuma bir-iki damla limon ya da bir-iki dilim kabuklu elma koyarak, suyu hafif alkali hale getirerek içiyorum.

DENİZ ŞAFAK/CENTRAL HOSPITAL

ARITMA CİHAZI TERCİH EDİYORUM

 Ben, suyu arıtarak tüketiyorum. Cihazları seçerken suyun mineral değerini tamamen yok etmemesine özen gösteriyorum. Daha öncesinde cam damacanada olan suları tercih ediyordum. Çünkü plastik damacanalara göre daha sağlıklı oluyorlar.

 Eğer gün içerisinde dışarıdaysam, plastik şişede olan ve sertliği yüksek olmayan suları tercih ediyorum. Çünkü plastik şişeler defalarca kullanılamadığı için hijyenik açıdan daha sağlıklı oluyor. Her gün en az 2.5 litre su tüketmeye özen gösteriyorum.

NİLAY ŞABANOĞLU CANSEVER/ÖZEL GAZİOSMANPAŞA HASTANESİ

KULLANILMIŞ DAMACANAYI GÖNDERİN

 Su, insan yaşamı için en temel ihtiyaçlardan biridir. Yemek yemeden günlerce yaşayabilirsiniz ama su içmeden ancak birkaç gün hayatta kalırsınız. Şebeke suyu farklı yerlerden sık sık analiz edildiği için bir sıkıntı yok ama evimize ulaşana kadar geçtiği su borularından emin olamıyoruz. Bu yüzden de damacana sular tercih ediliyor. Aldığımız damacana suyun bilinen bir marka olmasına özen göstermeliyiz. Çok kullanılmış damacanaları mutlaka almadan geri göndermeliyiz.

 Günlük yaşantıda en doğrusu, cam şişelerdeki suyu tercih etmektir. Çok yaygın olmamakla birlikte artık kafe ve restoranlarda cam şişe suları satılmaya başladı. Ben, işyerinde ve dışarıda olduğum zamanlarda pet şişe sularını tercih ediyorum. Evde ise güvendiğim bir markanın damacana suyunu kullanıyorum.

EMİNE YÜZBAŞIOĞLU/ MEMORİAL ANKARA HASTANESİ

CAM SÜRAHİYE BOŞALTIP İÇİN

 Tekrar tekrar kullanılan, temizliğinden ve hijyeninden emin olmadığımız damacana suları kullanmayı önermiyorum. İşyerinde ise temizliğinden eminseniz cam şişe ya da litrelik su tüketmenizi öneririm.

 Ben evimde 2.5-5 litrelik pet şişelerde güvendiğim markaların sularını kullanıyorum. Bu suları fazla bekletmeden tüketmeye özen gösteriyorum. Suyu eve getirdiğimde hemen cam sürahiye boşaltarak kullanıyorum ya da saklıyorum.

UZM. DR. ÖZGÜR ŞAMİLGİL/FLORENCE NIGHTINGALE HASTANESİ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ DİREKTÖRÜ

YERALTI SULARINA DİKAT!

 Yüksek rakımlı yerlerden elde edilen ve kaynağında şişelenen suları tercih etmek gerekiyor. Yeraltından çıkarılan suların da radyasyon yükü açısından sıkı denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 Cam damacanalarda satılan sular, plastik ambalajlı sulardan daha güvenilirdir. Plastik damacanaların üzerinde gelişen çizikler, temizlik sorunu oluşturabilir. Ayrıca kanserojen etkisi olabilir.