Şimdi de fok gribi

Bilimsel Çalışmalar
Virüsün kuş gribinin bir türünden evrimleştiği düşünülüyor. Bu, grip virüsünün ilk kez kanatlı hayvanlardan deniz canlılarına geçmiş olması anlamına geliyor. Amerikan Mikrobiyoloji Cemiyeti’nin ...
EMOJİLE

Virüsün kuş gribinin bir türünden evrimleştiği düşünülüyor. Bu, grip virüsünün ilk kez kanatlı hayvanlardan deniz canlılarına geçmiş olması anlamına geliyor.

Amerikan Mikrobiyoloji Cemiyeti’nin dergisinde yer alan makalede, mutasyonun, H3N8 tipi virüsü insanların solunum sistemine de yerleşebilecek hale getirdiğini vurguluyor.

Foklar, insan gibi memeli canlılar olduğu için virüsün kuşlardan memelilere geçme becerisi kazanması, potansiyel olarak insana da daha kolay bulaşabileceği ve daha ölümcül olabileceği anlamına geliyor.

Virüsün özellikle insanların solunum yolunda da bulunan bir proteini hedef alıp buraya yerleştiği bildiriliyor.

GRİP VİRÜSLERİ SÜREKLİ MUTASYONA UĞRUYOR

Sürekli mutasyon geçiren grip virüsleri, zaman zaman insanlar için ölümcül olabilecek yeni bir kombinasyon oluşturuyor.

Bünye virüse karşı savunmalar geliştirene ve söz konusu virüsü devre dışı bırakacak tedaviler bulunana dek virüs çok sayıda kişinin ölümüne yol açıyor.

Son yıllarda ortaya çıkan kuş gribi ve domuz gribi salgınları, hayvanlardan insanlara bulaşabilir duruma gelmiş ve ölümlere yol açmış, ancak korkulan boyutlarda bir salgını tetiklememişti.

ntvmsnbc