Sarımsağın sırrı kokusunda

Bilimsel Çalışmalar
çiğnenerek tüketilmesi, birçok hastalığı önlemede de etkili olan sarımsağın damarları genişletici özelliği nedeniyle kalp krizi geçirme riskini azaltıp, tansiyonu da düzenleyici etki yapmaktadır. Sarı...
EMOJİLE

çiğnenerek tüketilmesi, birçok hastalığı önlemede de etkili olan sarımsağın damarları genişletici özelliği nedeniyle kalp krizi geçirme riskini azaltıp, tansiyonu da düzenleyici etki yapmaktadır.

Sarımsak, çok sayıda hastalığın mikrobuna karşı vücudu dirençli tutar. Yalnız, sarımsağın koruyucu özelliğinden faydalanmak için mutlaka çiğnenmesi gerekir. Yutularak yenilen sarımsak insan vücuduna fayda sağlamaz, aksine zarar verir.

Doğal Vitamin Deposu: "Sarımsak"

Uzun ve sağlıklı bir yaşam için bol vitamin, bol hareketi şart koşan uzmanlar genç kalmak için en çok sarımsak yenilmesini öneriyor.

Hastalıklardan uzak sağlıklı bir yaşamın ve ilerleyen yaşa rağmen gençlik dolu enerjinin kaynağı, bol vitamin ve bol hareket. Stres, hava kirliliği, yağlı yiyecek ve sigaranın kanı zehirleyerek damarlarının tıkanmasına yol açtığını belirten bilim adamları, sağlıklı bir yaşam için B, E ve C vitaminleri içeren besinler alınmasını ve bol bol yürüyüş yapılmasını öneriyor.

Damarları su borusuna benzeten bilim adamları, kana karışan kolesterol moleküllerinin zamanla damarların daralmasına ve kalp krizi ile biten çeşitli hastalıklara yol açtığını vurguluyor. Son yıllarda giderek yaygınlaşan "fast food" türü yiyeceklerdeki aşırı yağ oranının sağlık açısından olumsuz etkiler ortaya çıkardığına dikkat çeken bilim adamları, "Yaptığımız araştırmalarda lahana, soya fasulyesi ve kuş konmaz gibi folasid içeren sebzelerin daha çok yenmesi halinde yılda en az 50 bin kişinin kalp krizinden ölmeyeceği ortaya çıktı" diyor.
Atardamarların kireçlenmesine karşı bol sarımsak öneren uzmanlar şöyle konuşuyor: "Kandaki kolesterolü temizleyerek hücreleri sürekli genç tutan sarımsağı çiğ yiyebilir veya her yemeğe koyabilirsiniz."

Sağlıklı ve gençlik dolu bir yaşam için diğer öneriler şöyle:

. Bol yürüyüş; hareketlilik kan dolaşımını düzenler, damarları açar. Gereksiz kaloriler yakılır ve böylece kolesterol düşer. Bunun için her gün en az 20 dakika yürüyün. Haftada 3 – 4 kez yarım saat hafif koşu yapın, mevsimine göre yüzün veya kürek çekin.
. Makarna, kolesterole bağırsaklarda set çeker ve kana karışan kolesterol oranının en aza indirir. Bu yüzden haftada 1 – 2 kez makarna yiyin.
. Balık: Omega 3 vitamini içermesi nedeniyle haftada en az 2 kez taze balık yiyin.
. Meyve – sebze: Tüm meyve ve sebzelerde kanı temizleyen Flavoinid adı verilen madde bulunur. Her gün taze meyve ve sebze yiyin.
. Zeytinyağı: Yemeklerde özellikle zeytinyağı kullanmaya özen gösterin.

 FLAVONOID

Sebze ve meyvelerde bulunan Flavonoid adı verilen madde, tüm vitaminlerden daha etkilidir. Flavonoid, kontrolden çıkan oksijeni kandan temizler ve kireçlenmeyi önler. Özellikle koyu renkli taze sebze ve meyveleri (ıspanak, kara lahana, pırasa gibi) tercih edin.

 KOŞU

Koşu ile harekete geçen hücreler kanı hareketlendirerek atardamarların kireçlenmesini önler. Kısa aralıklarla sık sık koşu yapılması yeni kan damarlarının açılmasını sağlayarak vücuda gençlik enerjisi pompalar.

SİGARA

Tek bir sigaranın bile zararlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Nikotinin vücuda verdiği zarar saymakla bitmez. Sigara tiryakilerinin kalp krizi geçirme riski, içmeyenlere oranla 10 kat daha fazladır.

KİLO VERİN

Sağlıklı yaşamın şartlarından biri düzenli olarak fazla kiloları vermektir. Atacağınız her kilo ile biraz daha sağlık kazanacağınızı unutmayın.

VİTAMIN

 Günde 400 mikrogram Folasid, 100 mg C vitamini ve E vitamini alın.