Müzik Listeniz Hayatınızı Değiştirebilir!

Müzik Türleri
Müziğin insanın yaşam kalitesini yükseltebileceğine yeni bir araştırma daha eklendi. “Müzik Listeniz Hayatınızı Değiştirebilir” kitabına göre, müzikteki doğru ritim, ruhsal durumu iyileşti...
EMOJİLE

Müziğin insanın yaşam kalitesini yükseltebileceğine yeni bir araştırma daha eklendi. “Müzik Listeniz Hayatınızı Değiştirebilir” kitabına göre, müzikteki doğru ritim, ruhsal durumu iyileştiriyor, kaygı bozukluğunu azaltıyor, motivasyonu yükseltiyor ve depresyon ya da uykusuzlukla mücadelede yardım ediyor.

Bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemlerle sevdiğiniz müzikleri dinleyerek yaşam kalitenizi nasıl yükseltilebileceğini anlatan, Ocak 2012’de yayınlanan “Müzik Listeniz Hayatınızı Değiştirebilir” (Your Playlist Can Change Your Life) kitabının yazarlarına göre, müzikteki doğru ritim, ruhsal durumu iyileştiriyor, kaygı bozukluğunu azaltıyor, motivasyonu yükseltiyor ve depresyon ya da uykusuzlukla mücadelede yardım ediyor.

Kitabın psikolog ve girişimci yazarları, cinselliğin, ilaçların ya da gerçekten iyi yiyeceklerin ve müziğin, beyinde bağımlılık ya da motivasyonda temel kimyasal olan dopamin hormonunun salgılanmasına neden olduğunu ifade ederek, insanların müzikten hoşlanmasının bir nedeninin de bu olduğunu belirtiyor.

“KİLİT NOKTA BİR ŞARKININ HIZI”

Müziğin genellikle dansla birlikte felç tedavisinde ve Parkinson hastalığında kullanıldığını da belirtilen yazarlar, “Sizi rahatlatan ya da daha canlı yapan şarkıları söyleyin ve sonra çalma listenizi yaşadığınız ana uygun hale getirmek için geliştirin” diyerek bir şarkının hızının kilit nokta olduğunu ifade ediyor.

Yazarlar ayrıca, bir şarkının harekete geçirici ya da rahatlatıcı potansiyelinin yüksek ya da düşük hıza bağlı olmadığını, şarkıyla kurulan duygusal bağın temel nokta olduğunu belirtiyor.

ABD’nin önemli gazetesi Los Angeles Times’ın yer verdiği kitabın yazarlarından ve New York Colombia Üniversitesi’nden Galina Mindlin, “Bazen bir şarkı bir anda size enerji verecektir, ancak başka bir zaman da sizin, kaygılı (fazla enerjinin bir türü olan) olmanıza neden olacaktır” diyor.

Milliyet