NT’den Turgay Güler’in kitabına ambargo

Yazarlar
Turgay Güler, bu kararı Twitter adresinden şu cümlelerle açıkladı: “NT ‘Sır Küpü’ kitabıma ambargo uyguluyormuş. Ne diyeyim, kendileri kaybeder. Bundan böyle ben de NT’ye ambargo uyguluyorum. Bir çöp ...
EMOJİLE

Turgay Güler, bu kararı Twitter adresinden şu cümlelerle açıkladı: “NT ‘Sır Küpü’ kitabıma ambargo uyguluyormuş. Ne diyeyim, kendileri kaybeder. Bundan böyle ben de NT’ye ambargo uyguluyorum. Bir çöp dahi satın almam bilsinler. NT Şahin Albay’ı eleştirdikten sonra imza günlerimi iptal etmişti.”

Turgay Güler bu paylaşımından sonra Twitter’da #NTYİKINIYORUM hastag’i açtı. Bu hastagden Güler’e destek destek mesajları gelmeye başladı. 

/

Senai Demirci ve Yavuz Bahadıroğlu’na da ambargo uygulamışlardı. 

NT’nin daha önce de Yavuz Bahadıroğlu ve Senai Demirci’nin kitaplarına ambargo uyguladığı haberleri çıkmıştı. Yavuz Bahadıroğlu kişisel Twitter hesabından “NT mağazaları kitaplarımı satmama kararı almış. Aman da çok umurumdaydı. Allah’ın var ettiğini kimse yok edemez. Yok ettiğini de kimse var edemez” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

/

Kitaplarına ambargo uygulanacağını öğrenen Bahadıroğlu, “İsrail’e,Esad’a, Papa’ya, CHP’ye, kızlarımızın başını zorla açanlara, dindarları atanlara hoşgörü, bendenize ambargo! Ateş olsa cürmü kadar yer yakar!” diyerek sert tepki gösterdi.

NT Atılgan Bayar ve İbrahim Karagül’e de ambargo uygulamıştı

NT 2012 yılında Atılgan Bayar’ın ‘Müslüman Roma’ adlı kitabına ambargo uygulamıştı. Bayar, uygulamayı Twitter’dan şu sözlerle eleştirmişti:  “NT mağazalarının Müslüman Roma’ya niçin ambargo koyduğunu ben bilemem. Umurumda da değil. Merak eden kendilerine sorsun…” Ayrıca İbrahim Karagül’ün ‘Yüzyıllık Kuşatma’ adlı kitabı da ambargo uygulanan kitaplar arasında yer almıştı.