Namık Kemal Anılacak!

Yazarlar
Edebi ustalığı ve fikirleriyle Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Namık Kemal, vefatının 120. yılında bir panelle anılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen panele...
EMOJİLE

Edebi ustalığı ve fikirleriyle Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Namık Kemal, vefatının 120. yılında bir panelle anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen panele Abdullah Uçman, Kâzım Yetiş, İskender Pala, İsmail Parlatır, İsmail Kara, Ali Akyıldız gibi uzman akademisyenler ‘vatan şairi’ hakkında bildiri sunacak.

31 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde yapılacak olan panelde, şairin edebî ve fikrî yönleri; siyasî ve sosyal alanlarda halkı galeyana getiren fikirleri ele alınacak.

*Namık Kemal; 21 Aralık 1840 Tekirdağ doğumlu ünlü yazar ve şair. 2 Aralık 1888’de mutasarrıflıkla sürgüne gönderildiği Sakız Adası’nda vefat etmiştir. "Vatan şairi" olarak da anılan Namık Kemal Türk milliyetçiliğinin öncülerindendir. Özellikle "İntibah" isimli romanı ve "Vatan, Yahut Silistre" isimli tiyatro oyunu ile tanınır. Asıl adı Mehmed Kemal’dir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.