Namazla Diriliş Seferberliğinde İkinci On Yıl: “Salâ’dan Salât’a”

Yazarlar
Abdullah Yıldız’ın Yeniakit gazetesindeki yazısı… Namaz Gönüllüleri Platformu olarak 19 Ağustos 2006 tarihinde başlattığımız “Namazla Diriliş Seferberliği”mizin “İkinci O...
EMOJİLE

Abdullah Yıldız’ın Yeniakit gazetesindeki yazısı…

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak 19 Ağustos 2006 tarihinde başlattığımız “Namazla Diriliş Seferberliği”mizin “İkinci On Yıl” etabını, 15 Temmuz 2016 şahlanışından da aldığımız heyecan ve ruhla, “Salâ’dan Salât’a” üst başlığı ile yeni bir boyuta taşıyoruz, elhamdülillah.

“Namaz Gönüllüsü” hocalar olarak, kesintisiz ve sürekli bir seferberlik bilinciyle “namazla diriliş” program ve etkinliklerimizi hız kesmeden sürdürürken, bu çalışmalarımıza yeni bir ivme ve yaygınlık kazandırmak için önümüzdeki günlerde hep birlikte daha güçlü çıkışlar yapmayı plânlıyoruz.

Bu çerçevede, “Namazla Diriliş” seferberliğimizin “İkinci On Yıl” etabına güçlü bir başlangıç yapmak amacıyla, 2 Aralık Cuma akşamı, İstanbul-Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi‘nde on hocamızla birlikte yoğun katılımlı bir program gerçekleştireceğiz inşallah. 2006’dan beri birlikte yürüdüğümüz Ramazan Kayan, Ahmet Bulut, Abdülhamit Kahraman, Abdülmetin Balkanlıoğlu, Ömer Döngeloğlu, Hüseyin Kader, Kerim Buladı, Hasan Hafızoğlu, Dursunali Taşçı ve kardeşiniz omuz omza “Salâ’dan Salât’a” demek ve aynı programı 5 Aralık Pazartesi akşamı da İstanbul Bağlarbaşı Kültür Merkezi‘nde Nureddin Yıldız ilavesi ile icra etmek niyet ve arzusundayız, Allah’ın izni ve inayeti ile. 

Bilelim ki, Allah’ın izni, lütfu ve inayeti ile kurtulduğumuz 15 Temmuz şeytanî darbe plânı gibi badireleri savuşturabilmek için; “sabırla/direnişle ve namazla Allah’tan yardım dilemek” (Bakara/45, 153) ve “Salâ’dan Salât’a” ilkesince namaz bilincimizi tahkim etmek zorundayız. İnancımız o ki; 15 Temmuz gecesi “salâ”lardan ve “ezan”lardan aldıkları manevi güçle tankların önüne yatan, üstüne çıkan, kurşunlara göğüslerini siper eden kahraman halkımızı, Allah ve Rasûlü’nün tarif ve talim buyurdukları “salât” (namaz) ile buluşturduğumuzda topyekûn dirilişimiz de gerçekleşecektir.

Geçen 10 yılda, Allah’ın lütfu ile yurt içinde ve yurt dışında binlerce panel, konferans, seminer, sohbet ve radyo-tv programları icra etmiş, yaklaşık 10 milyon“namazbilinci” kitabını ve kitapçığını insanımıza ulaştırmışız; “Haydi Camiye” kampanyası, “Kur’ân’la ve Namazla Diriliş” programları, “Gençlik ve Namaz” etkinlikleri, 2013‘ten başlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Sultanahmet Camii’nde on binlerin katıldığı coşkulu bayram namazları ve son üç yılda da İmam-Hatip okulları başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarımızdan gelen davetlere icabet ederek gençlerimize yönelik binlerce “namaz bilinci” seminerleri gerçekleştirmişiz, hamdolsun. Bu arada; Ensar, Önder, İlim Yayma vb. kuruluşlarımızın desteklerini, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri ile aktivist Adem Özköse’nin “Sabah namazı buluşmaları”nı ve “Camideyiz Biz” ekibinin çalışmalarına duacıyız.

Tüm bu çalışmaların da katkısıyla, Türkiye’de beş vakit namaz kılanların oranı 10 yıl önce yaklaşık % 25 civarlarında iken, Diyanet‘in önceki yıl yaptırdığı ankete göre bu oran % 40‘ları aşmış görünüyor. 

Hiç şüphe yok ki, namazı yaygınlaştırmak ve özellikle de yeni nesillere sevdirip benimsetmek için daha çok, daha sıkı, daha kuşatıcı ve daha etkili çalışmalar yapmalıyız. Bu bağlamda, önümüzdeki on yıllarda taşın altına elini koyup; namaz davası için durmadan-dinlenmeden, bıkmadan-usanmadan, sürekli ve kesintisiz olarak insanımıza namazı anlatmak, namaz bilinci kazandırmak, namaz için daha çok şeyler yapmak amacıyla çalışacak, çabalayacak, koşacak, konuşacak, yarışacak, yorulacak çok sayıda “namaz gönüllüsü”ne acil ihtiyaç olduğunu hatırlatmak istiyoruz… Bilelim ki; millet ve ümmet olarak dirilişimiz ancak daha kuşatıcı, daha geniş kapsamlı ve daha uzun soluklu bir “Namazla Diriliş Seferberliği”ne bütün kurum ve kuruluşlarımızın hep birlikte omuz vermelerinden geçiyor, vesselâm.