İşte Ankara saldırısının asıl amacı..

Yazarlar
Star Gazetesi Yazarı Ardan Zentürk sosyal medya hesabından Ankara’da 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain saldırıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Zentürk, Twitter hesabından ...
EMOJİLE

Star Gazetesi Yazarı Ardan Zentürk sosyal medya hesabından Ankara’da 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain saldırıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Zentürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Kısa aktaracağım, işin aslı şudur: PKK bu tür kanlı eylemlerle Türkiye’yi fiili ateşkese ve kendiyle görüşmeye zorluyor, son çareleri bu. Bombanın üç ilde temizlik operasyonu başlarken patlamış olması, Ankara’ya, kanlı bir santajdır, muhatap alınıp harekatın durmasını istiyor. PKK’nın Türkiye’yi adı konulmamış ateşkese zorlamak için yaptığı kanlı şantajlar sonrası kim ortalığa dökülüyorsa bu planın bir parçasıdır.

Türkiye alanda verdiği şehitlere bombalı şantaj eylemlerinde kaybettiği masum insanlarına saygı duymalı, teröre karşı kararlılığı sürdürmeli. Bir ülke, doğrudan masum insanları hedef alan bir örgütün kanlı şantajına teslim olamaz, acımız kadar kararlılığımız da büyük olmalı. Bir otobüs durağında onlarca masumu öldüren bir terör örgütünü kınamadan siyasete yüklenmek kanlı şantajın maşası olmaktır, bunu yapmayın.”

 

Zentürk son olarak şunları şöyledi; “İşin siyaset bilimi açısından izahı şudur: Terör örgütleri, içinden çıkamayacakları ölçüde sıkıştıkları paradigmayı sarsmak için yaparlar. Canlı bomba eylemleri örgütün sıkıştığı paradigmayı sarsmak, toplumun kararlılığında zaafiyet oluşturmak için kullandıkları son çaredir… Ankara’da yaşanılan acı olaylardan yola çıkıp Suriyelileştik demek aynı kaderi taşıyıp, olağanüstü hal ilan eden Paris’i görmezden gelmektir. Paris veya mülteci krizi nedeniyle Balkanlar,Almanya,  Avrupa ne kadar Suriyelileşmişse Ankara da o kadardır.Dünya bu savaşı taşıyamıyor… Türkiye’nin Avrupa’ya göre talihsizliği bölgedeki vekalet savaşında piyon kullanılan bir örgütün bu topraklarda da görevlendirilmesidir. Güneydoğu’daki barikatları veya Ankara benzeri olayları asla bir iç istikrarsızlık unsuru olarak göremeyiz, bir dış saldırıdır… Kamuoyu, yaşanılanın bir dış saldırı olduğunu anladığını sergilediği vakur duruş, özellikle Kürt halkının sergilediği sabırla göstermektedir. Kanlı şantaj eylemlerinin Türkiye’nin kararlılığını sarsacağını veya darbe senaryolarının devreye gireceğini düşünenler açıkça: Salaktır!

”BU KAVRAM ÖNEMLİ”

Türkiye, kanlı şantaj eylemlerini düzenleyenlerin hedeflerinin aksine artık “meşru müdafaa” cephesindedir, Bu kavram önemlidir…”-Star