Dikkat! Diriliş Postası’nın Karakoç’la ilgisi yok

Yazarlar
Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak, gazetenin Şair Sezai Karakoç’un Diriliş düşüncesine ve kurmayı planladığı gazeteye karşı bir komplo olduğu iddialarına gazetedeki köşesinden...
EMOJİLE

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak, gazetenin Şair Sezai Karakoç’un Diriliş düşüncesine ve kurmayı planladığı gazeteye karşı bir komplo olduğu iddialarına gazetedeki köşesinden yanıt verdi. İşte Albayrak’ın yazısı:

 

1983’te annemden aldığım 10 bin lirayla Halka Işık diye bir dergi çıkarmıştım, onu saymazsak ilk yazılarım Yenidevir gazetesinde çıkmıştır; “Forum” köşesinde. Mehmet Durlu’unun yazıişleri müdürü olduğu ve Cahit Zarifoğlu, Enes Harman (Nabi Avcı), Rasim zdenören, İsmet zel gibi büyüklerimizin köşeleri doldurduğu (gerçekten doldurduğu) o efsanevî döneme yetişemedimse de, Yenidevir’e kıyısından köşesinden bulaşmış olmaktan iftihar gibi bir şey duyarım.

3 Kasım 1986’da yayın Nabi Avcı, Fehmi Koru, D. Mehmed Doğan, Adnan Tekşen ve Ali Bulaç’ın müşterek idaresinde yayın hayatına başlayan Zaman’ın o ilk döneminde mütercim, sayfa yönetmeni ve köşe yazarı olarak yer almış olmaktan, hakeza.

Sezai Karakoç’a yakın olduklarını iddia eden veya öyle bir intiba uyandırmaya çalışan bazı kimseler sağda solda ‘Diriliş Postası, üstadımıza kurulmuş bir komplodur. Sezai Karakoç tam da Diriliş’i yeniden çıkaracakken peydah olan Diriliş Postası’nın arkasındaki çevreler, üstadın Diriliş’iyle bu paçavranın birbirine karıştırılmasını ve hakiki Diriliş’e yöenlişin sınırlı kalmasını murad ediyorlar. Müslüman görünümlü bu liberal kapitalistler…’ vs, vs, vs… Bizi Müslüman’dan saymamanın fıkhî neticelerini bir yana bırakıyorum, gazeteye ismini koyarken Sezai Karakoç’un Diriliş’i yeniden çıkarmaya hazırlandığından haberimin olmadığına ve Diriliş’ten ‘rol çalmayı’ aklımın ucundan bile geçirmediğime dair Allah’a yemin edip bu mevzuu da bir kenra bırakıyorum; ikisinin karıştırılabileceği iddiası, Sezai Karakoç okurlarına, Diriliş camiası mensuplarına düpedüz hakaret olmuyor mu? Bu seçkin, münevver insanlara Hakan Albayrak ve arkadaşlarının çıkardığı Diriliş Postası’nın üstâd Sezai Karakoç’un geçmişte çıkardığı ve belki gelecekte de çıkaracağı Diriliş dergisi yahut gazetesi ile karıştırabilmeyi nasıl yakıştırıyorlar? Müsterih olsunlar; gazetemizi Sezai Karakoç’un Diriliş’in benzeten çıkmadı daha. Mehmet Durlu ve arkadaşlarınıjn Yenidevir’ine ve eski Zaman’a benzetenler ise bol miktarda var ve ben şahsen bundan büyük mutluluk duyuyorum.

Yenidevir… Eski Zaman… yleyse doğru yoldayız, elhamdülillah.

Bu vesile ile, Sezai Karakoç’ın Diriliş Dergisi / Gazetesi / Yayınevi ile ile din kardeşliği ve okurluktan gayrı bağımızın olmadığını resmen ve alenen beyan ederim. Bir şey daha: Diriliş Postası, üstad Sezai Karakoç’un Diriliş’inin tırnağı bile olamaz.

Başka bir şey yoksa herkes işine baksın lütfen.