Charlie’ye karşı Hanzala, Biz de Naci Ali’yiz’

Yazarlar
Taha Dağlı’nın Haber 7’deki yazısı.. Almanya’daki İslam karşıtlarına tepki için yapılan gösterilerde dikkat çekici pankartlar vardı. En anlamlısı da Charlie’ye karşı açılan Hanzala pankartları. Hanzal...
EMOJİLE

Taha Dağlı’nın Haber 7’deki yazısı..

Almanya’daki İslam karşıtlarına tepki için yapılan gösterilerde dikkat çekici pankartlar vardı. En anlamlısı da Charlie’ye karşı açılan Hanzala pankartları.

Hanzala, İsrail işgalinin sembolü. Dünyaya sırtını dönen 10 yaşındaki bir çocuk.

Çizeri Filistinli ünlü karikatürist Naci el Ali. İsrail 1948’te Filistin topraklarını işgal edince on binlerce Filistinli sürgün edildi. Ellerinde anahtarlarla evlerini geride bırakmak zorunda kalan Filistinlilerin çocukları, torunları, bugün hala Suriye, Ürdün, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze’deki kamplarda mülteci olarak yaşıyorlar. Ellerinde anahtarlar var çünkü bir gün özgür Filistin topraklarına dönüp, evlerine kavuşacaklarına inanıyorlar.

Sürgün edilen o Filistinlilerden biri de Naci El Ali’ydi. Ailesiyle birlikte topraklarından çıkarıldığında 10 yaşındaydı.

Bugün Charlie Hebdo, Müslümanları kışkırtmaya devam ediyor. İslami değerlerle dalga geçen, Hazreti Peygambere hakaretler yağdıran o derginin karşısına Hanzala dikildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Müslümanların yürüyüşünde ellerde Hanzala’nın posterleri vardı. Hem Charlie Hebdo’nun provakatif yayınlarını protesto ettiler hem de İslam karşıtlarına “dur” dediler.

Filistin asıllı bir gösterici, elinde Hanzala’nın posteriyle “ben buraya dünyaya Hanzala’yı göstermek için geldim” diye konuştu ve “Ben Çarli’yim” diyenlere inat “biz de hepimiz Naci el Ali’yiz” dedi.

Hanzalalı protesto sosyal medyada bir anda yayıldı. İngilizce “Handala”, Türkçe “Hanzala” hashtag’leri açıldı.

Ve dünya genelinde binlerce Müslüman, hep bir ağızdan “biz de Naci el Ali’yiz” diye haykırdı.

“Naci el Ali’yiz” dediler çünkü “ben Çarli’yim” diyenlere en güzel ve en çarpıcı yanıt buydu. Onlar neden Çarli oluyorlar, Çarli’nin İslamiyete küfreden karikatüristleri öldürüldü diye.

Hanzalalı protestonun içeriğinde de işte bu Çarlicilere Naci el Ali üzerinden bir mesaj var. Çünkü Naci el Ali de katledildi.

1987’de sürgün yaşadığı İngiltere’de Mossad tarafından suikasta kurban edildi.

İşte bu yüzden “ben Çarli’yim” diyenlere, “biz de Naci el Ali”yiz” diyor, Müslümanlar.

Ve Naci el Ali’yi Çarlicilere yanıt olacak bir karikatürle anlatıyorlar.

Naci el Ali, karikatüristler cennetinde meslektaşlarıyla karşılaşıyor. Çarliler soruyor Ali’ye “buraya ilk sen mi geldin” diye, Naci Ali cevap veriyor, “evet ama Mossad beni öldürdüğünde dünyadan ses çıkmamıştı”, arkasında da küçük Hanzala var, her zamanki gibi arkası dönük, kısık sesle, “ben Ali’yim” diyor.