Bu çatışma rüzgarı kesti

Yazarlar
İskender Pala, son günlerdeki cemaat-hükümet kavgası için “Allah ‘Birbirinize düşmeyin, rüzgârınız kesilir’ der. Aynen ayetin söylediği gibi, rüzgârınız kesildi” diyor. İşte Pala’nın yeni kitabı...
EMOJİLE

İskender Pala, son günlerdeki cemaat-hükümet kavgası için “Allah ‘Birbirinize düşmeyin, rüzgârınız kesilir’ der. Aynen ayetin söylediği gibi, rüzgârınız kesildi” diyor.

İşte Pala’nın yeni kitabı Mihmandar için Hürriyet gazetesine verdiği röportajdan bir bölüm:

Bugün yaşananları nasıl görüyorsunuz peki?

İnsanlar namazda dururken sen cemaatçisin, sen AK Partilisin diye ayrılmıyorsa herhangi bir fikir, çatışma yüzünden de ayrılmamalı. Kardeşler birbirine düştüğünde evin huzuru da kaçar. Bundan konu komşu da tedirgin, rahatsız olur. Cemaatle Ak Parti arasındaki mübareze ortamının her iki tarafa da sükûnetle kendilerini kontrol ve gözden geçirerek, “Acaba bu yaptığım Müslümanca mı?” diyerek davranmalı. Allah, “Birbirinize düşmeyin, rüzgârınız kesilir” diyor. Bundan kasıt maddi ve manevi ilerlemeniz durur, işleriniz bozulur. Aynen ayetin söylediği gibi, rüzgârınız kesildi. Ülkede, ekonomide her şey durdu. Ben cemaat-AK Parti konusunda herkesin tekrar tekrar kendini gözden geçirmesi gerektiğini söylüyor, yazıyorum. Hatta bana bu yüzden pek çok e-mail geliyor.

Ne diyorlar?

Kimisi “o gazetede ne işin var” diyor, kimisi “biz burada bir mücadele yapıyoruz sen ne zaman katılacaksın” diyor. Herkes durduğu yerden bakıyor meseleye. Ben hakkı, doğruyu söylemek zorundayım.

Gezi olayları sırasında çok konuşulan “Bizde çok adam bulunur” başlıklı bir ilan altında sizin de imzanız vardı. Son dönemdeki çatışmayı da benzer şekilde mi yorumladınız?

Ben bu konularla ilgilenmiyorum. Ofisime gelip işimi yapmak benim birincil vazifem. Allah bana iyi bir kalem vermiş, kendi kendime “sen kaleminle güzel şeyler üret, bu ülkeye en büyük faydayı böyle sağlarsın. Bu ülke senden siyaseti düzeltmeni beklemiyor, yazmanı bekliyor” diyorum.

Peki o imzayı atmak siyasi bir karar değil miydi sizin için?

O bildiriyi okudum. Ben böyle düşünüyorum dedim ve imzaladım. Bildiri siyasi mi değil mi bilmiyorum. Bir arkadaşım tarafından yollandı, okudum ve imzaladım. Altındaki diğer imzaları sonradan öğrendim. Bugün de imzalarım.