Başakşehir Belediyesi Lise öğrencileri için Tiyatro Akademisi açtı. Öğrencilerin, Bilgievleri Tiyatro Kulüpleri’nden mezun olduktan sonra da eğitimlerine aralıksız sürdürebilmeleri amacı ile hayata geçirilen akademiye ilgi büyük. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde devam eden Tiyatro Akademisi eğitimleri alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Tiyatro Akademisi’nde eğitimler her hafta Perşembe-Cuma günlerinde 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
Kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı farklı atölyenin oluşturulduğu programda; oyunculuk, diksiyon ve doğaçlama dersleri veriliyor. Başakşehirli gençler Tiyatro Akademisi’nde ücretsiz olarak faydalanabiliyor.
Proje gelişime açık
Oyunculuk Eğitmeni Yezdan Karacan, projenin gelişime açık olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Lisede okuyan öğrenciler bu programdan yararlanabiliyor. Oyunculuk derslerimiz, diksiyon ve doğaçlama derslerimiz var. Bunların hepsi beden-ses koordinasyonunun daha sağlıklı ilerlemesi için yaptığımız şeyler. Bu yaştaki gençler için oyun oynamaya, oyun öğrenmeye, birlikte olmaya paralel bir şekilde bunu geliştirmemiz lazım. Arkadaşlarımız eğitimin sonunda bir belge alacaklar ve bu belgeyi erken yaşlarında hayatının bir yerine koyabilecek. Zaten birçoğu tiyatro ve sinemayla ilgili bir şeyler yapmak istiyor.”
Diksiyon dersi veriliyor
Diksiyon Eğitmeni Nezaket Erden ise derslerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Derslerimizi ses üzerinde işliyoruz, sesin bedenin içerisinde dolaştığını anlayarak bedenimiz üzerine de sıkça çalışmalar yapıyoruz. Sesimizi bedenimizi doğal bir şekilde kullanmayı öğrenmeye çalışıyoruz. Derslerimiz çok iyi geçiyor, herkes çok istekli ve katılımda oldukça iyi. Hedefimiz sene sonuna kadar gelebildiğimiz en iyi noktaya gelebilmek, onlarında isteklerine ve ihtiyaçlarına göre ders işleyişini bu şekilde devam ettirebilmek.”
Hedefim yönetmen olmak
Tiyatro Akademisi öğrencilerinden Selin Kahramanoğlu, aldığı eğitimden çok memnun olduğunu belirterek, “16 yaşımdayım, tiyatro ile ilgili bir geçmişim yok ama küçüklüğümden beri ilgim var. Yeteneğimin olduğunu düşünmüyordum ama 8. sınıfta yazılmış olduğum bir kulüpte kendimi keşfetme fırsatını yakaladım. En büyük hedefim yönetmen olmak” dedi.
Rüveyda Macit ise şunları söyledi: “Küçüklüğümden beri tiyatroya ilgim vardı. Fakat çevremde tiyatro eğitimi alabileceğim bir yer yoktu. Kayaşehir’de oturmaya başladıktan sonra Başakşehir Belediyesi Necdet Yıldırım Bilgievi’ne devam ettim, oradan mezun olunca da burada yeteneklerimi geliştirmeye karar verdim. Hedefim psikolog olmak, tiyatroya da devam edeceğim, yazarlıkta da başarılı olduğumu düşünüyorum.”