“Nurs Yolu” eseri 36 yıl sonra yeniden basıldı

Kitap
Şahdamar Yayınları tarafından yayımlanan ve Necmeddin Şahiner tarafından uzun süren araştırmalar neticesinde kaleme alınan NURS YOLU isimli eser, Kur’ân’ın Nur’u ile insanları yenide...
EMOJİLE

Şahdamar Yayınları tarafından yayımlanan ve Necmeddin Şahiner tarafından uzun süren araştırmalar neticesinde kaleme alınan NURS YOLU isimli eser, Kur’ân’ın Nur’u ile insanları yeniden şuurlandırma davasının yol haritasını mekânlar, belgeler ve hatıralar eşliğinde başarıyla ortaya koyan bir çalışma.

İlk defa 1977 yılında birinci cildi yayımlanan eserin doksanlı yılların ortalarında ikinci cildi yayımlanmıştı. Araştırmacı – yazar Necmeddin Şahiner, Şahdamar yayınlarından çıkan 2013 yılına ait bu yeni baskıyı ise tek bir kitap halinde hazırladı. Daha önceki iki ciltte yer alan benzer konular çıkarılarak bir öz eser ortaya konuldu. On bölüm halinde derlenen Nurs Yolu, Bediüzzaman Hazretleri’nin davası ve hayatına derinlikli ve farklı bir bakış açısı sunuyor.

Üstad’ın doğduğu Nurs Köyü’nün hikâyesinden başlayarak vefat ettiği Urfa’ya kadar uzanan NURS YOLU, ilginç dönüm noktaları ve belki de ilk kez okunacak ilginç hatıra ve anekdotlarla okurunu Said Nursî Hazretleri’nin hayat çizgisinde O’nun manevî şahsına eşlik etmeye davet ediyor. Eser, her adımda Bediüzzaman’la birlikte yaşama, Bediüzzaman’la birlikte düşünme, onu daha iyi anlayabilme ve çileli hayatından kendi hayatlarımıza pay çıkarma imkanı sunuyor.

Bediüzzaman Hazretleri kıyısız bir derya. İnsanlık onun fikri yapısından hem içtimai hem de fen alanlarında istifade edebilir. O her ne kadar bizim asrımızda yaşamış olsa da kalben ve fikren bir Asr-ı Saadet talebesi ve mü’mini idi. Onun hayatının her karesine şahit olanların ve geride bıraktığı eserleri derinlemesine inceleyenlerin NURS YOLU’nu süsleyen heyecan verici hatıraları, hem O’nun benzersiz şahsına şahitlik ediyor, hem de ortaya koyduğu yolun tüm dünyayı içine alacak derecede geniş ve bereketli bir yol olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Mütevazi bir alim olan Said Nursî Hazretleri, ‘Bediüzzaman’ lakabını kullanmayı neden tercih etmişti? Bediüzzaman, Osmanlı Padişah’ı Sultan Mehmed Reşad”la nasıl tanıştı? Sultan’ın kendisine hürmet göstermesinin sebebi neydi?, Türkiye’nin en eski gazetecilerinden olan Münir Süleyman Çapanoğlu’na göre, 31 Mart Vakası’nı düzenleyenler Bediüzzaman’dan niçin korkuyordu?, 31 Mart Vakası’nda Bediüzzaman bir tiyatroda birbirine giren partilileri nasıl ayırmıştı?, Harbiye Nazırı Talat Paşa, Kızılay Başkanı Besim Ömer Paşa’ya gönderdiği yazıda yaralı olarak esir düşen Milis Miralay’ı Bediüzzaman’la ilgili ne yapılmasını istemişti?, İngilizler’in İstanbul’u işgali sırasında devrin Şeyhülislâmı’na yazdırdıkları fetvaya Bediüzzaman neden karşı çıktı, hangi eseri yazarak karşılık verdi?, 1922’de Mısır’a giden son Şeyhülislâmlar’dan Mustafa Sabri Efendi, Bediüzzaman’la ilgili ne demişti?, Bediüzzaman, Ay’a ayak basan ilk insana bu hadiseden tam 40 yıl önce yazdığı bir eserinde hangi ikazda bulunuyordu?, 12. yüzyılın müceddidi Mevlânâ Halid-i Bağdadî’nin cübbesi Bediüzzaman Hazretlerin’e kimler tarafından nasıl ve neden teslim edildi?, Bediüzzaman Hazretleri 1959 yılında yapılan milletvekili maaşlarına neden karşı çıktı?, Bediüzzaman Hazretleri Kürt Meselesi ile ilgili dönemin CHP genel sekreterine yazdığı mektubunda hangi uyarılarda ve ne tür çözüm önerilerinde bulunmuştu?, Türkiye’nin önde gelen entelektüellerinde Nurettin Topçu ‘Nurcu’ muydu?, Adnan Menderes’in velisi Bediüzzaman mıydı?, Bediüzzaman’ın, Dr. Tahsin Tola’nın mebusluktan ayrılmasını isteyerek Tola’nın hayatını nasıl kurtarmıştı? Gibi birçok ilginç soruya tarihi belgeler ve tanıklar eşliğinde cevap veren NURS YOLU, Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin az bilinen tarihine talihli bir yazarın anlatımlarıyla ışık tutmaya çalışıyor.
Nurs Yolu, Necmeddin Şahiner, 280 Sayfa, 10,00 TL, Şahdamar Yayınları

Haber7

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/