Kitapseverler İçin En Yeniler

Kitap
Kitapseverler, yayınevleri tarafından bu ay yine oldukça fazla alternatif arasından zorlu bir seçim yapmaya zorlanıyor. İşte kitapseverlerin raflarına girmeye hazırlanan yeni kitaplar: 21. yüzyılın en...
EMOJİLE

Kitapseverler, yayınevleri tarafından bu ay yine oldukça fazla alternatif arasından zorlu bir seçim yapmaya zorlanıyor. İşte kitapseverlerin raflarına girmeye hazırlanan yeni kitaplar:

21. yüzyılın en iyi 20 yazarı arasında anılan Dominik asıllı genç Amerikalı yazar Junot Diaz’ın yeni kitabı ”Oscar Wao’nun Tuhaf Kısa Yaşamı”, Everest Yayınları’ndan çıktı. İlk öyküleri The New Yorker’da yayımlandığında 21. yüzyılın en iyi 20 yazarı arasında anılmaya başlanan Diaz, 2008 Pulitzer Ödüllü romanında göçmen bir gencin hayatını, göçmenliğin yalnızlığını ve kendi başınalığını anlatıyor.

Oscar Ödüllerinin büyük adaylarından olan ama ödül töreninde hüsran yaşayan Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi filminin çıkış öyküsünü konu alan F. Scott Fitzgerald’ın kitabı Profil yayıncılık’tan neşredildi.

Prof. Dr. Osman Özsoy’un Seçim Kazandıran Siyasal İletişim kitabı da yerel seçim öncesi raflarda boy gösterdi. Pozitif Yayıncılık’tan çıkan kitabı siyaset uzmanı Prof. Dr. Osman Özsoy’un seçim kazanmanın püf noktaları olarak okumak da mümkün.

Küre yayınları siyasetteki gelişmeleri yakından takip edenlerin kaçırmaması gereken iki kitapla siyaset kütüphanesini zenginleştirdi. Hamid Ahmedi’nin İran: Ulusal Kimlik İnşası adlı eseri İran’da ulusal kimlik inşasının tarihi kökleri ve teorik temelleri çerçevesinde inceliyor.
 
Küre yayınları’nın siyaset kuramıyla ilgilenenler için yayınladığı bir diğer kitap ise John J. Mearsheimer ve Stephen M. Walt imzalı İsrail lobisi ve Amerikan Dış Politikası adlı eser.  Kitap, ABD’nin özellikle Ortadoğu’ya yönelik dış politikası üzerinde İsrail Lobisi’nin oynadığı belirleyici rolü derinlikli bir şekilde ele alıyor.

Timaş Yayınları ise siyasi kütüphaneye Obama’nın danışmanı, yeni dönemde dışişleri bakan yardımcısı olması beklenen Philip Gordon ve Ömer Taşpınar’ın kaleminden çıkan Türkiye’yi Kazanmak adlı eserle katkı sağlıyor. "Türkiye Batı için vazgeçilmez mi?" sorusuna yanıt arayan Türkiye’yi Kazanmak, uzun yıllar Batı dünyasının sıkı bir müttefiki olmuş olan Türkiye’nin son yıllarda Batı ile ilişkilerinin zayıflaması ve bu gelişmenin doğurduğu endişe ile yazılmış bir kitap.
 
Pegasus Yayınları, yayınlandığı ilk günde dünyada rekor ilgi gören ve sıradışı öyküsüyle tüm dünyada insanları derinden etkileyen, yüreklerini ısıtan bir kediciğin hikayesini Türk okuyucularıyla buluşturuyor. Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi: Dewey, bir kedinin Türk okuru üzerinde ne kadar tesir bırakabileceğini test edecek.
  
Yaşayan önemli düşünürlerden biri olan ve siyaset teorisi üzerine çalışmalarıyla ses getiren Giorgio Agamben’in ”Açıklık: İnsan ve Hayvan” kitabı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Yazar, bu çalışmasında ”her defasında ve her bireyde insani ve hayvani olanı, doğayı ve tarihi, hayatı ve ölümü etkileyip insani olanı üreten, insanın insanlığıyla hayvanlığını hem birbirinden ayıran hem de birbirine yakınlaştıran kritik eşiği” sorguluyor.

Gül Karabuda’nın ”Çiy Düştü Gül Üşüdü” adlı anı türündeki kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. ”Çiy Düştü Gül Üşüdü”, Karabuda’nın 1929’da Nice’te başlayan hayat yolculuğunun kendine özgü, insanı hemen saran, renkli, canlı bir üslupla kaleme aldığı hikayesi. Yazar, bunun yanı sıra kitapta, kendisiyle yaşıt olan ”Cumhuriyet Türkiyesi”nin yaşamından da dikkat çekici kesitler sunuyor.

Heyemola Yayınları Türkiye’nin Kentleri serisini yeni çıkarttığı kitaplarla sürdürürken kentlerin tarihlerini de ölümsüzleştirmeye katkı sağlıyor. Adil İzci’nin Eski Bir Niğde adlı eseri nostaljik tatlar içeren bir tarihi vesika olarak raflarda yerini aldı. Nedret Gürcan’ın Hoşça Kal Dinar adlı çalışması ise Dinar’ın tarihi, doğal ve sosyal güzelliklerinin yanı sıra bir dönem yaşadığı siyasi gerilim ve çalkantıları da yazarının gözünden yansıtarak tarihe not düşen kitaplar arasıda yerini alıyor. 

J. Mario Sımmel’in ”Karanlıktakiler Gözükmez” adlı gerilim türündeki romanı, Everest Yayınları’ndan çıktı. Soğuk savaş dönemini ele alan casus romanlarıyla tanınan Simmel, bu romanında, 2. Dünya Savaşı sırasında Amerika ile Rusya’nın Tahran’da dünyayı aralarında paylaşmak üzere yapmış oldukları gizli bir anlaşmayı ortaya çıkarmak için bir avuç insanın vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.